I dag ånder alting fred og ro ved Bryrup Langsø nær Silkeborg. Men spor på søbredden vidner om den tragedie, der har udspillet sig for mindre end et døgn siden.

På billedet ses emballage, der stammer fra elektroder til hjertestarteren, som redningsfolk forgæves anvendte på fritidsdykkeren. Der er også tydelige spor i mudderet på søbredden, der hvor den livløse kvinde blev trukket op af vandet.

Klokken 20:51 fik politiet meldingen om, at en 21-årig kvinde aldrig var vendt tilbage til overfladen efter at have dykket ned for at finde et par dyre solbriller, som en veninde havde tabt i søen. Det var faren til en af veninderne, der slog alarm.

Ulykken skete ved et sted, der lokalt er kendt som Grenen - et bakkedrag ned til søen, hvorfra mange nyder vandet i den frodige natur.


Vis Bryrup Langsø på et større kort

Men trods de idylliske omgivelser er det ikke ufarligt at gå i vandet netop her - særligt ikke, hvis man som den 21-årige, dykker ned på bunden af det mudrede vand, hvor sigtbarheden er lig nul.

Den kvindelige dykker druknede 15-16 meter fra søbredden på et sted, hvor der er syv-otte meter dybt og ganske stejlt på havbunden. En ældre, lokal kvinde der er bekendt med badeforholdene, forklarer:

- Der er meget mudret i vandet. Man kan blive filtret ind i dynget på bunden og hænge fast i mudderet. Det er det, der gør det farligt, siger hun.

Dykkerne, der ankom i bil fra Århus, fik først kvinden bjærget halvanden time efter anmeldelsen. Hun blev herefter fragtet med ambulancehelikopter til Skejby Sygehus, hvor hun blev erklæret død.

Indsatsleder hos Silkeborg Brand og Redning, Per Jensen, oplyser til mja.dk,, at en redningsdykker fra Aarhus Brandvæsen fandt kvinden på et kvarter, da bilen endelig kom frem.

- Dykkeren har forklaret, at han maks kunne se 30-40 centimeter frem i det mørke vand. Så set i det lys var det en ret hurtig indsats af dykkeren, siger Per Jensen.

Forinden havde en helikopter hængt i luften over vandet ganske længe, ligesom den 21-åriges veninder havde markeret ulykkesstedet med en bøje i vandet.

Den 21-årige bliver obduceret på Skejby Sygehus mandag eller tirsdag.

Dykkerudstyret er sendt til nærmere teknisk undersøgelse i København, så politiet kan fastslå, om fejl på udstyret var helt eller delvist skyld i tragedien.