Vi er blevet skældt ud, og nu bliver vi også gjort til grin. De danske planer om øget grænsekontrol er blevet genstand for tysk satire.

'Legoland for legolænderne.'

Sådan fremstiller et tysk satire-program danskerne på baggrund af de danske planer om øget grænsekontrol.

Og danskerne selv? De hænges ud som irrationelle væsener, der frygter røverne fra øst, da den udsendte reporter udspørger et par danskere på gaden om, hvorfor de vil have forstærket grænsekontrollen.

- For mange rumænere, estere og letter. Røvere, siger en dansk kvinde til den tyske reporter fra TV-kanalen ZDF, som er blevet sendt af sted til "Europas bedst bevogtede grænse", mens en dansk mand kan berette om polakker, der stjæler vores fjernsyn og biler, og tager dem med til Polen. Til stor morskab for de tyske TV-seere.

Satiren går endda så langt som til en sammenligning mellem den danske grænsebevogtning og den farlige overgang mellem Vest- og Østtyskland, inden reporteren bliver sendt til "dødszonen" i et forsøg på at krydse grænsen.

Han når dog aldrig så langt, for i det øjeblik han forsøger at forcere grænsen, bliver han overhalet af en anden grænsekrydser, der bliver skudt ned på den danske side af grænsen.

Herefter forsøger reporteren at krydse en - ganske ubemandet - grænsebom, men må opgive på trods af ihærdig skubben i den ensomme bom, der dog går op af sig selv, så snart reporteren vender ryggen til.

Se klippet nedenfor: