Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Klovn filmen er for pornografisk, børn skal ikke bruge solcreme, kvinder kan ikke lide analsex og så kan børn i øvrigt ikke slet ikke tåle at se en høne blive slagtet. Meningerne vælter ud i medierne, når læge Vibeke Manniche åbner munden.

Selvom hun egentlig er læge, så har Vibeke Manniche, der i dag blev fyret af Svendborg kommune som lægekonsulent, ikke holdt sine meninger tilbage i offentligheden, når det gælder emner, der ligger langt uden for hendes uddannelsesområde.

Senest da paradise-kendissen Amalie Szigety stod frem med voldsanklager mod sin tidligere kæreste Peter Birch. På trods af, at politiet intet har fundet, der bakker Amalies påstande op, så var Vibeke Manniche ikke i tvivl.Før det var Casper Christensen og Frank Hvams eskapader i Klovn filmen målet for Manniches kritik i offentligheden:
, sagde Vibeke Manniche og undrede sig over, at filmens aldersgrænse var sat til 11 år.

Og så er der debatten om kvinders brug af tørklæder. Her har, fristes man til at sige, Vibeke Manniche naturligvis også en mening. , sagde hun tilbage i 2008 i sin egenskab af forkvinde i foreningen Kvinder for Frihed. En forening der for nylig blev nedlagt.

På trods af at hun slet ikke er uddannet børnelæge (speciallæge i pædiatri) har Vibeke Manniche heller ikke holdt sig tilbage med at udtale sig om netop børns brug af solcreme.

- Solcreme skal KUN bruges, når der er fare for højeksponering af stærk sol og da på udsatte steder, skriver hun på sin blog. Hvor hun samtidig advarer mod, at forældre og pædagoer smører alt for meget solcreme på børnene, da solcreme er skyld i mangel på D-Vitamin, skriver hun.

Og nu vi er ved børnene, så havde Manniche også en holdning, da deltagerne i tv programmet Robinson Ekspeditionen for åben skærm slagtede en høne:

- At se et dyr blive slået ihjel er en voldsom påvirkning af et barn. Det kan i værste fald være angstprovokerende isærdeleshed i de situationer, hvor børn ser det tilfældigt, og det kan let ske, hvis det drejer sig om et underholdningsprogram, hvor forældre ikke regner med, der bliver vist så voldsomme ting,sagde  Vibeke Manniche om "Robinsons" høneslagtning i 2003.