Erhvervsmanden Jesper ’Kasi’ Nielsen har forrygende succes med et nyt smykkeventyr.

I lørdags var det præcis to år siden, at Skat indefrøs hele Kasi-Jesper og hans families formue fra smykkefirmaet Pandora grundet et samlet skattekrav på 400-600 mio. kr. blandt andet for – ifølge Skat – ulovlige skattefradrag af sine sponsorater i Brøndby IF og AG København.

Med en tysk ejendomsmatador som investor begyndte Kasi-Jesper i stedet helt forfra og byggede et nyt firma op uden for det danske skattevæsens rækkevidde.
 
Det nye smykkefirma Endless Jewellery har således officiel adresse i den tyske by Düsseldorf, hvor millionordrerne på smykkerne nu vælter ind i et tempo som på en tysk autobahn. I år forventes omsætningen at blive cirka 350 mio. kr.

- Det er en virksomhed, jeg, min familie og en lille håndfuld dygtige, hårdtarbejdende medarbejdere har skabt fra nul igen. Vi er lynhurtigt blevet aktive i 18 lande med 250 medarbejdere og næsten 3.000 partnere, der forhandler vores produkter. Vi er lige nu branchens hurtigst voksende brand, og vi kan i øjeblikket lægge 3-400 nye partnere til omsætningen – om måneden, siger Kasi-Jesper over en telefon fra Chicago i USA, hvor han lige nu er på forretningsrejse.

Han har stadig folkeregisteradresse i Danmark og betaler dansk skat af den indtægt, han trækker ud til sig selv fra firmaet. Selv opholder Kasi-Jesper sig oftest i sit hus på Mallorca og selskabsskatten af Endless Jewellerys store millionindtægt havner i den tyske statskassse.

Selv om Skat sidste år erkendte, at Kasi-Jesper har været udsat for en ulovlig sagsbehandling, fordi to nu suspenderede skattemedarbejdere forsøgte at presse ham til en skatteaftale, så står det enorme skattekrav nemlig ved magt.

- Det er jo også kun småpenge, jeg hiver ud i løn. Den store kage får Skat ikke del af, sålænge de fastholder det urimelige krav, siger Kasi-Jesper.