Steen Gudes konen Anne-Bolette Jill Gude ejer dette luksus-sommerhus i Østermarie på Bornholm.
Steen Gudes konen Anne-Bolette Jill Gude ejer dette luksus-sommerhus i Østermarie på Bornholm. Foto: Leif Nielsen

Vilde planer trods bedrageri-dom og konkurs

Gude-familien havde vilde luksusplaner. Fik besked på at rive en sandstrands-ø på Bornholm ned.

Den bedrageri-dømte og konkursramte erhvervsmand Steen Gude kan nu knyttes til en ny luksus-idyl.

BT kan i dag afsløre, at Steen Gude via sin kone Anne-Bolette Jill Gude råder over et totalrenoveret sommerhus ud til en klippeskrænt på en af Bornholms bedste adresser.

Steen Gude efterlod sine kreditorer med en anslået gæld på intet mindre end tre milliarder kroner, da hans konglomerat Stone Invest, med hovedkvarter på Enrum Slot på Strandvejen, nord for København, styrtede i grus i efteråret 2008.

Steen Gude

Laudrup-brødre led med Gude

Alligevel kan Gude, der bor i Schweiz, nyde sine ophold i Danmark på aller-fornemmeste vis på første parket til vandet.

Huset, der ligger på Randkløvevej, gennemgik en renovering fra top til tå tilbage i 2007 og 2008. Regningerne blev betalt via Stone Invests pengetank, der senere viste sig at være fyldt med lånte penge.

I går røg Stone Invests gamle hovedkvarter Enrum Slot, som Gude via Stone Invest havde en anpart på 40 procent i, på tvangsauktion med et prisskilt på 50 millioner kroner. Mens kreditorerne formentlig her kan se frem til et to-cifret klækkeligt millionbeløb, er det ikke så lige til med bornholmerhuset, som belejligt står i Gudes kones navn.

BT kunne i sommeren 2012 fortælle, at Steen Gude, trods konkurs og en retssag med krav om syv års fængsel, fortsatte et luksusliv i rigmands-byen Lugano i Schweiz.

Steen Gude

Konkurs-luksus for millioner - 7

Så sent som i forrige uge blev Gude efterfølgende dømt for både bedrageri, skattesvig og skyldnersvig efter retten i Lyngby havde vurderet, at Steen Gude ikke bare havde spillet højrisiko-spil med andres penge, men at den kontroversielle erhvervsmand reelt havde snydt og bedraget.

Steen Gude valgte at anke dommen på stedet, og indtil sagen er afgjort, har han nu rig lejlighed til at nyde livet på luksuriøse adresser i både Schweiz og Danmark.

Sommerhuset på Randkløvevej var ejet af Anne-Bolette Jill Gudes far, men datteren købte huset tilbage i 2004 for 1,25 millioner kroner - som en familieoverdragelse.

Og den naturskønne ejendom er tydeligvis faldet i Steen Gudes smag.

Via Steen Gudes daværende forretningsimperium Stone Invest gik man nemlig i gang med en omfattende renovering, der talte alt lige fra nyt tag, bassin i haven, etablering af nedkørsel og en trappe lavet af klippesten fra vejen til ejendommen.

Kilder oplyser til BT, at der blev postet flere millioner kroner i renoveringen, der foregik i årerne op til Steen Gudes konkurs. Familien planer var så luksuriøse, at det til sidst bragte dem i problemer med naturfrednings-enheden under Miljøministeriet.

Det daværende Miljøcenter Roskilde bremsede en kunstig hvid sandstrand, der skulle ligge på den private strand neden for huset. Det fremgår af en aktindsig, BT har fået:

'Den etablerede sandstrands-ø fremtræder efter Miljøcenter Roskildes vurdering som et overordentlig kunstigt og uskønt fremmedelement i kystlandskabet,' lød en del af afvisningen fra Miljøcenter Roskilde af Gudes bornholmske sandstrands-ø, der var skabt af  24 tons hvidt sand.

I det hele taget havde den nu bedrageridømte Steen Gude og hans kone store armbevægelse på klippeøen.

- På et tidspunkt kom de begge over i en helikopter. Og så spurgte piloten, om vi lige kunne fjerne flagstangen, fortæller en grinende Per Thomasen fra Bornholms Byggemiljø, som stod for store dele af renovationen.

Han fortæller, at flagstangen i sidste ende slap med skrækken.

Per Thomasen oplevede ingen problemer med betalingen fra Steen Gude, som han fortæller betalte via en række selskaber i Stone Invest.

En anden kilde, som ønsker at være anonym, fortæller BT, at Steen Gude også ville lave en ’helikopterlandingsplads i vandet’.

Af tinglysningen fremgår det, at Anne Bolette Jill Gude har taget et lån på 1,9 millioner kroner i ejendommen i 2009.

Fakta om Steen Gude: 

Steen Gude blev den 28. december idømt seks års fængsel i Retten i Lyngby. Han fik desuden en bøde på knap 19 millioner kroner og blev frakendt retten til at drive virksomhed. Steen Gudes advokat ankede dommen på stedet.

Steen Gude gik konkrus i 2008, da ejendomsmarkedet kollapsede. 

BT har tidligere afsløret, at Gude – trods konkuren i 2008 – fortsatte et luksusliv i den schweiziske rigmandsby Lugano tæt ved den italienske grænse.

Steen Gude flyttede i første omgang fra Danmark og en milliardgæld til et luksushotel med udsigt over Luganosøen, hvor en lejlighed på 70 kvm løber op i 5.000 kr. for en nat.

Derefter bosatte Gude og konen Anne-Bolette Jill Gude sig i en luksusvilla en halv times kørsel fra Lugano. Huset havde otte værelser og en stor terrasse med panoramaudsigt over bjergene.

Siden har parret bosat sig på Riva Paradiso, der ligger cirka et stenkast fra den smukke Luganosø.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.