Konkurrencens 1. plads. Billedet af disse små 'hjuldyr' er i virkeligheden en video, som du kan se i sin fulde længde på Olympus BioScapes hjemmeside.
Konkurrencens 1. plads. Billedet af disse små 'hjuldyr' er i virkeligheden en video, som du kan se i sin fulde længde på Olympus BioScapes hjemmeside.
Nu er 2012's vindere af kamerafirmaet Olympus' årlige konkurrence om det flotteste mikroskopbillede fundet – de byder bl.a. på larvehjerner og kløer fra minikrebsdyr.

Af Videnskab.dk

Larvehjerner og kløer fra minikrebsdyr er blandt motiverne, som opfindsomme forskere har fanget igennem lysmikroskoper og vundet nogle af de flotteste priser for i konkurrencen '2012 Olympus Bioscapes'.

Se galleriet med de smukke billeder på Videnskab.dk: Se verdens smukkeste mikroskopbilleder

Konkurrencen har kørt siden 2004, men de idérige forskere bliver ved med at overraske med nye, smukke motiver og indgangsvinkler til den mikroskopiske verden.

Dette års førsteplads gik til Ralph Grimm, en lærer fra den australske by Jimboomba, for hans 58 sekunder lange video af små ’hjuldyr’ som har ligget på bladet fra en lilje i hans dam.

Læs også på Videnskab.dk: Luk røven: Mikroberne kommer

Andenpladsen gik til amerikanske Arlene Wechezak for hendes billede af forgrenede røde alger, mens ligeledes amerikanske Igor Siwanowicz snuppede tredjepladsen for sit farverige billede af en bregnes sporefabrikker.

Selvsamme Igor Siwanowicz som sidste år vandt fotokonkurrencen 'Nikon Small World Photomicrography Competition', som Videnskab.dk også har skrevet om: 'Smukke fotos: Se verden gennem mikroskop.

Der var flere end 2.000 tilmeldte i konkurrencen, og vinderne blev annonceret til en stor gallafest i San Francisco for nylig.

Førstepladsen vinder et Olympus-kamera og mikroskopiudstyr til en værdi af 5.000 amerikanske dollars (ca. 28.000 kroner), og et udvalg af de bedste billeder bliver vist på en museumsudstilling, der skal rejse rundt i USA til næste år.

Andre artikler på Videnskab.dk:

Hvorfor bliver man træt efter en orgasme?

Jo mere sex, jo bedre sæd

Gymnasieelever chikanerer hinanden for at få sex
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.