Det er 34-årige Thomas Kirk Kristiansen fra Martofte på Fyn, der er udpeget til kronprins i Lego-dynastiet.

- Det er ham, der bliver kørt i stilling som kronprins, siger Niels Lunde, forfatter til bogen ’Miraklet i LEGO’, der udkom sidste år, og den vurdering deler også Søren Jakobsen, forfatter til ’LEGO-arven’.

- Der er ingen tvivl om, at det er ham, der skal tage over, siger Søren Jakobsen.

Posten som topchef og adm. direktør i Lego har Jørgen Vig Knudstorp varetaget med stor succes de senere år, og det parløb, han har kørt med Kjeld Kirk Kristiansen som næstformand i bestyrelsen, er formentlig den model, Thomas Kirk Kristiansen skal videreføre med en direktør.

Bor på Nordfyn

Han har som helt ung været ’trainee’ i Lego, men indtil han i 2007 blev bestyrelsesmedlem, har han ikke haft sin gang i legetøjs-giganten i Billund. Han er uddannet markedsøkonom og bor med sin kone, Signe Merethe Kirk Kristiansen, og parrets datter på to år i Martofte på Nordfyn.

    


Ikke sjovt i Billund

Thomas Kirk har altid interesseret sig for heste, og han driver et stutteri på ejendommen. Han er den eneste, der har udtalt sig offentligt om baggrunden for, at ingen af Kjeld Kirk Kristiansens tre børn har ønsket at gå samme vej som deres far og arbejde i Lego til dagligt.

-Det var ikke sjovt at vokse op i Billund. Vi var altid lidt anderledes end andre og ville egentlig bare gerne være ligesom de andre børn. Samtidig havde vi en far, der arbejdede virkelig meget og var meget ude at rejse. Det betød, at vi tog afstand fra virksomheden. Vores forældre ville ikke lægge pres på os, og far har altid sagt, at han ikke forventede, vi skulle gå ind i virksomheden, sagde Thomas Kirk Kristiansen i 2010 til Lego’s personaleblad ifølge bogen ’Miraklet i LEGO’.

29 år og god for 1,3 mia. kr.

Agnete Kirk Kristiansen
Agnete Kirk Kristiansen Foto: Gert Blume / All Over Press
Vis mere

Legos fantastiske år 2012 betyder, at 29-årige Agnete Kirk Thinggaard fra Østbirk ved Horsens, mor til tre, er blandt de rigeste kvinder i verden. Hun kan fejre sin 30 års fødselsdag med en formue på mindst 1,3 mia. kr.

Men som resten af familien har Agnete Kirk Thinggaard meget lidt lyst til at tale med medierne om Legos succes og om sin egen formue.

- Jeg har ingen kommentarer, siger Agnete Kirk Thinggaard til BT. Hun ønsker hverken at udtale sig om privatlivet eller om sin rolle i Lego.

Familien Kirk Thinggaard består af Agnete, hendes mand, Claus Thinggaard, parret blev gift i 2008, og parrets børn, tre døtre, der er syv, fire og ét år.

Agnete Kirk Thinggaard var som ung en meget talentfuld dressur-rytter, i 2001 blev hun nordisk mester i dressurridning for juniorer, og året efter fik hun NM-sølv.

Købte et gods

Hun har studentereksamen og har desuden en bachelor-grad i psykologi fra Aarhus Universitet. Sammen med Claus Thinggaard realiserede hun i 2010 sin drøm og købte Julianelyst Gods i Østbirk ved Horsens for 175 mio. kr.

Interessen for ridning dyrker Agnete Kirk Thinggaard stadig på Julianelyst, hvor hesteopdræt, udover landbrug, er et af de primære formål.

Og noget kunne tyde på, at hun har fejret Legos nye status – og måske sin kommende 30 års fødselsdag – med et spektalulært hestekøb.

Hingsten Borrencio

En af de mest vindende dressur-heste i Europa, den hollandske hingst Borrencio, er netop ifølge flere heste-sites blevet købt af Julianelyst og Agnete Kirk Thinggaard. Ifølge flere sites er det Agnete Kirk Thinggaard selv, der nu skal ride Borrencio. Prisen er ikke oplyst, men en helt ukendt og langt mindre succesfuld hest fra samme stald er i øjeblikket til salg for ca. 50.000 euro (ca. 372.000 kr.).

Agnete Kirk Thinggaards danske holding-selskab, A & C Holding, skønnes at være 1,3 mia. kr. værd.

Drømmen om dyreparken
Foto: Sonny Munk Carlsen / All Over Press
Vis mere

Sofie har kæmpet mod myndighederne for at få lov til at holde 700 dyr ved sit jagtslot i Jylland.

Den ældste af de tre unge milliardærer, Sofie Kirk Kiær Kristiansen, 35, er gift med Christopher Kiær Thomsen, de er forældre til to døtre på seks og syv år.

Efter i flere år at have kæmpet en hård kamp mod bl.a. Naturklagenævnet fik ægteparret i 2010 grønt lys til at indhegne en dyrepark i Klelund ved Holsted i Sønderjylland. Ejendommmen købte parret i 2005, og planerne er, at der skal være op til 700 dyr på det 1.400 hektar store område. For nylig flyttede familien også ind i jagtslottet, der hører til ejendommen – efter en betydelig ombygning.

Natur og jagt

Sofie Kirk Kiær Kristiansen er natur- og jagtinteresseret som flere andre i familien Kirk Kristiansen, hun har taget både Landbohøjskolens skovbrugsuddannelse og en vildtforvaltningsuddannelse fra Jægerskolen. Og det var et studieophold i Dyrehaven ved Klampenborg, der var med til at tænde drømmen om en dyrepark i Sønderjylland.

Strandvejen

Sofie Kirk Kiær Kristiansen har i Danmark selskabet Kirk & Kiær Holding ApS, som skønnes at være 1,3 mia. kr. værd.