Folketinget vedtager onsdag en lov, som gør det billigere at få bygget nyt køkken eller badeværelse.

Det bliver nu billigere, hvis du skal have hjælp af en håndværker til at ordne dit tag, have en babysitter til dine børn eller have ordnet haven.

Det sker, når Folketinget onsdag vedtager en lov om, at alle over 18 år fra den 1. juni kan trække 15.000 kroner fra i skat årligt for køb af et væld af opgaver i hjemmet.Det nye skattefradrag gælder hushjælp og istandsættelse af hjemmet - både ude og inde. Pengene kan gå til for eksempel gulvvask, maling af plankeværket eller håndværkere, som kan energiisolere taget.

Det er dog kun lønnen, der kan trækkes fra, mens man fortsat selv må betale for materialerne. Fradraget svarer til et løntilskud på cirka en tredjedel af lønnen.

- Så hvis man i dag giver håndværkeren 100 kroner sort, så kan man fremover betale 170 kroner hvidt, og begge parter vil stadig få det samme ud af det, siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i forbindelse med aftalen.

En husstand bestående af et ægtepar eller af to ugifte voksne kan maksimalt få fradrag for lønudgifter på 30.000 kroner.

De 30.000 kroner svarer til et fradrag på cirka 600 kroner om ugen. Det passer med knap to en halv times rengøring ved en timepris på 250 kroner.

Aftalen omfatter både ejer- og lejeboliger, mens pengene ikke kan bruges til at sætte sommerhuset i stand.

Ordningen skal køre som en forsøgsordning frem til og med 2013, og den skal bringe håndværkere og ufaglærte i arbejde, gøre sort arbejde hvidt og give familierne mere tid til andet end hammer og spand.

/ritzau/