I den nye udgave af Retskrivningsordbogen, som udkommer i næste uge, er der 64.000 opslagsord og cirka 4.500 af dem er nye. Det er Dansk Sprognævn, der har ansvaret for Retskrivningsordbogen, som angiver de officielle standard for grammatik og stavning.

Det er 11 år siden, at den forrige udgave af Retskrivningsordbogen udkom, og i den periode har Dansk Sprognævn samlet på nye ord. Ord, der er blevet så rodfæstede i sproget, at de nu har fået plads i den nye og fjerde udgave.

Herunder kan du se en række eksempler på de nye ord.

Mad og vin: Tapas, barista, tiramisu, wrap, chorizo, citrongræs, bællevin og smoothie.

Job: Benchmarke, fredagsbar, kickoff, medarbejdersamtale, omstillingsparat, proaktiv, omstillingsparat, trainee, brainstorme, brushupkursus, elaborere og buzzword.

Samfund: Bundskat, skatteskrue, storkommune, vidensamfund, borgerservice, jobrotation og exitpoll.

Etnisk oprindelse/kultur/indvandring: Burka, perker, bederum, spontanflygtning og bådflygtning.

Sex, køn og påklædning: Blowjob, bøssepar, metroseksuel, tungekysse, pushup-bh, snave, kønsvorte og kinky.

Skældsord: Linselus, snothvalp, fuck, fucke, fucking, snydepels, tudefjæs, drengerøv, jubelidiot, nasserøv, pivskid, bitch, bimbo, alfahan , borgerdyr og båtnakke.

Teknologi: Callcenter, google, bruger-id, blogge, app, smartphone, hæve-sænke-bord, simkort og sms.

Fritid: Kolesteroltal, hvilepuls, powershoppe, headbange, reality-tv, ud af kroppen-oplevelse, wellness, pilates, juhupige og midtlivskrise.

Familie/skole: Skole-hjem-samtale, bonusbarn, bopælsforælder, familietamtam, omsorgssvigte, forældreintra og samværsforælder.

Hvad synes du om de nye ord? Deltag i debatten herunder