Navnene William og Isabella klinger umiskendeligt meget kongeligt, men ifølge navneforsker ved Københavns Universitet, Birgit Eggert, er det snarere en international tendens, der slår igennem.

Hvad skal barnet hedde?

Isabella eller William, hvis det er en dreng.

Danmarks Statistik har netop offentliggjort de mest populære navne for 2010, og der er kongeligt præg over topscorerne. Men det skal man ifølge navneforsker ved Københavns Universitet, Birgit Eggert, ikke lægge alt for meget i, det er nemlig den internationale klang, der gør dem populære.

Læs også: Royale tvillinge-navne hitter ikke

Læs også: De mest populære hundenavne

- Det skader selvfølgelig ikke for navne som Isabella og William, at de bliver nævnt ofte i medierne, fordi der er en populær prins eller prinsesse, som hedder det. Men jeg tror nærmere, at forældre tænker internationalt. Det er vigtigt for dem, at deres børn kan begå sig i udlandet, når de bliver store, siger hun.

Samtidig har begge navne været på opadgående i en lang række år, også før Prinsesse Isabella blev født og før Prins William blev gift.

Navne skal betyde noget positivt

Udover det internationale præg, betyder det også noget, at navnet har en positiv betydning. Andre topscorer på listen over navne er, Felix, Luna og Silke, alle navne der har en umiddelbar og positiv betydning.

- Felix betyder glad, Luna er månen og Silke betydning giver sig selv. Det tyder på, at den positive betydning er vigtig for mange forældre, siger Birgit Eggert.

En anden tendens Birgit Eggert peger på, er at pigenavne er tostavede og slutter enten på a eller e, mens de populære drengenavne slutter på en konsunant.