Rappernavn er årets højdespringer

Victor er nu det mest populære navn til nyfødte drenge, mens Emma fortsat topper pigelisten. Men Liam er årets absolutte højdespringer.

Liam O’Connor - også kendt som L.O.C. - har været overalt i medierne de seneste par år. Som rapper, som TV-vært og som kendispartner og nu husbond til Christiane Schaumburg-Müller. Har hans vej mod de kendtes A-liste skabt en navnetrend?

I hvert fald er navnet Liam gået fra en plads som det 47. mest populære drengenavn i 2011 til det 6. mest populære navn i første halvår af 2012, skriver b.dk.

Det er 41 pladser fremad og suverænt det største spring på årets liste over de 50 mest populære navne fra Danmarks Statistik. I alt 247 danskere valgte at kalde deres barn Liam mellem januar og juni 2012. Til sammenligning gjorde 207 det samme i hele 2011.

Den helt ny liste afslører desuden, at der er kommet et nyt drengenavn på førstepladsen. Her har Victor banket (endnu) et engelskinspireret navn, William, ned på andenpladsen. De tre følgende drengenavne er Noah, Frederik og Lucas. Alle navne, der bevarer deres høje popularitet fra 2011.

Blandt piger født i det første halve år af 2012 er navnet Emma det hyppigst brugte. Det var det også i 2011. Lige efter er Sofia og Freja hoppet nogle pladser op ad listen og fortrænger dermed Ida til fjerdepladsen.

Også på pigernes liste er der en del engelske navne at finde såsom Victoria (17) og Emily (34).

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.