I denne weekend springer birketræerne ud i varme dele af Danmark. Det betyder både våde næser og øjne for op mod én million danskere. En ny app til smartphone kan hjælpe de allergiramte.

De seneste dages varme vejr har bragt birkepollen fra syd med vinden ind over Danmark. Det er dog ikke kun udenlandske birkepollen, der er i luften, de danske birketræer springer nemlig ud i denne weekend.  

Særligt i de lidt varmere dele af Danmark, det vil sige Syddanmark og København, forventer astma- og allergiforbundet at de første birketræer allerede er sprunget ud.

- Vi har hele ugen fået gæster i form af birkepollen sydfra, men samtidigt står vores eget birkepollen på spring. Træerne vil, hvis varmen holder, blomstre søndag, siger Janne Sommer fra Astma-Allergi Danmark til Avisen.dk.Heldigvis er sæsonen for birkepollen som regel kort og intensiv, og de værste dage ligger omkring slutningen af april og starten af maj.

Som noget nyt tilbyder Astma-Allergi Danmark i år, at du kan få pollentallene på mobilen. Den allernyeste feature er en pollen-app, der på din iPhone hurtigt opdaterer dig med de nyeste tal på hvor meget pollen der er i luften. Du kan hente den nye app i app-store og for 18 kr. er den din.

Det er umuligt helt at undgå pollen, men med visse forholdsregler kan du slippe udenom de allerværste symptomer. B.T. har samlet en masse gode råd til, hvordan du bedre kan leve med din pollenallergi og høfeber.