Når årets julegaver skal købes, vil du sandsynligvis ikke gå helt galt i byen, hvis du giver enten gavekort eller penge.

Det viser en ny undersøgelse af danskernes julegaveønsker for 2017, som prissammenligningssiden Pricerunner har foretaget blandt 3.500 brugere mellem 18 og 75 år.

På baggrund af undersøgelsen har Pricerunner udarbejdet en liste over de mest populære julegaveønsker blandt danskerne, og af den fremgår det, at penge er den foretrukne gave, mens gavekort og en ny mobiltelefon også vil være et hit under træet. De mere traditionelle gaver som tøj, sko og værktøj er dog også at finde på listens top 10.

Kommunikationschef i Pricerunner, Søren Knudsen, har udarbejdet undersøgelsen de seneste fem år, og ifølge ham bekræfter årets liste en tendens, der har været de seneste år til, at danskerne vil vælge deres egne gaver.

»Julegaver er noget, vi helst selv vil købe, så gavekort og penge ligger højt på listen. Mange punkter er dog også meget traditionelle som tøj og sko, og de bløde pakker sniger sig generelt længere og længere op, selvom de i en årrække ikke var så populære,« siger Søren Knudsen.

De senere år har Pricerunner sat navn på årets største julegavehit, og selvom der ikke i år er en lige så klar tendens som tidligere, så er der dog især én bog, danskerne især har haft stor interesse for i år: Bogen 'Under Bjælken: Et portræt af Kronprins Frederik'.

»Den er på listen over de top 50 mest søgte produkter overhovedet, og det er meget usædvanligt. Den har også været i top 30, og det har vi aldrig været ude for med en bog før,« siger Søren Knudsen.