Danmarks nye, store rockeradvokat hedder Peter Secher Schmidt. Han er 36 år, fraskilt, far til to, opvokset i Egå og i dag bosat i Aarhus. Det skriver BT lørdag.

I løbet af blot to år er han bag tremmerne i landets fængsler blevet the go to guy, når rockere kæmper mod systemet. Og inden sommerferien forlod fem rockere topsikrede danske fængsler med hjælp fra advokat Peter Secher Schmidt.

- Jeg ved faktisk ikke, hvor mange, jeg har fået ud. Måske er det 25. Måske er det 40. Jeg har ikke tal på det, siger advokaten, der på sin klientliste har Hells Angels- og Bandidos-rockere med lange fængselsstraffe for hård kriminalitet bag sig.

Peter Secher Schmidt har specialiseret sig i at bistå dømte rockere og bandemedlemmer i sager om især prøveløsladelser. En niche, som han ved et ‘tilfælde’ er kommet til at sidde tungt på, efter han fik ‘Fehår’ (HA-rocker, der i 1998 blev idømt livstid, red.) ud af fængslet, og snakken om Aarhus-advokaten begyndte at gå i landets fængsler.

Det er ikke en menneskeret at blive prøveløsladt, efter at man har afsonet to tredjedele af ens dom, men Peter Secher Schmidt kæmper rockernes kamp med succes.

De kommer dog ikke ud i friheden uden videre, og det er mere reglen end undtagelsen – sådan oplever Peter Secher Schmidt det – at Kriminalforsorgen, myndigheden, der skal sikre at dømte afsoner straffe, ‘systematisk’ og ‘gang på gang forhaler sagsbehandlingen’, ‘digter’, ‘forskelsbehandler’ og ‘kommer med argumenter uden hold i virkeligheden’, når fangerne er rockere.

- Imens går tiden, og mine klienter sidder fængslet, siger Peter Secher Schmidt og peger på, at det er en af grundene til, at han synes, at hans arbejde betyder noget i det store billede:

- Man kan have en politisk holdning til, hvor længe de skal sidde. Fair nok. Jeg går op i princippet om, at man skal behandle alle borgere lige. Jeg gør mig ikke til talsmand for rockere, jeg forsvarer ikke kriminaliteten, og det er ikke sådan, at jeg siger, at man ikke skal forfølge kriminalitet eller efterforske. Giv den gas! Giv dem lange straffe, hvis man ønsker det! Det er helt i orden, men der må gælde de samme regler for alle, siger han.

Rockeradvokat. Peter Secher Schmidt smager lidt på ordet, kigger skråt op i loftet. Så siger han:

- Jeg havde en klient i en økonomisk straffesag, der var lidt bekymret over, at jeg også havde med rockere at gøre. Det fik mig til at tænke over, at det er et træls prædikat, hvis det skræmmer folk væk. Men det er vel også et adelsmærke, for sagerne, jeg har ført, viser, at der er noget galt, at der er noget at kæmpe for.

Kriminalforsorgen blev torsdag klokken 9.18 gjort bekendt med Peter Secher Schmidts kritik, men var fredag klokken 16.30 ikke vendt tilbage til BT.

Køb BT lørdag og læs:

- Hele interviewet med Peter Secher Schmidt
- Det siger hans tidligere chef om ham
- Praksis holdes skjult
- Indgav politianmeldelse
- Sager trækkes i langdrag