Det bliver den 32-årige Anders-Peter Landert, der sammen med Olav Skaaning Andersen skal stå i spidsen for B.T., som senere på måneden udkommer i en nylanceret udgave.

Anders-Peter Landert tiltræder i dag som chefredaktør på B.T, og skal sammen med ansv. chefredaktør Olav Skaaning Andersen være det makkerpar, som skal bringe B.T. videre ad den udviklingsvej, der har været arbejdet på gennem længere tid. Anders-Peter Landert har som nuværende redaktions- og udviklingschef på B.T. naturligvis fulgt udviklingen på nærmeste hold.

- Jeg er glad og stolt over at få denne mulighed, og glæder mig til at komme i gang for alvor. B.T. har gennem de seneste år markeret sig som Danmarks dagsordensættende tabloidavis, og den position vil jeg gerne være med til at styrke. I et mediebillede, hvor alle kæmper om de samme kunder, gælder det om at være unik. Det bliver vi stærke af. Vi blev i 2011 Danmarks største tabloidavis. Næste mål er at blive Danmarks største digitale nyhedsmedie og dermed skabe grundlaget for øgede digitale indtægter. Jeg føler, at B.T. er fantastisk godt rustet til den opgave, siger B.T.s nye chefredaktør, Anders-Peter Landert.

Olav Skaaning Andersen ser frem til det nye makkerskab:

- Anders-Peter Landert er fremtidens mand. Han har en stærk journalistisk dømmekraft, han kan se fremtidige digitale og kommercielle muligheder i journalistikken, og så har han evnerne til at få både egne og andres ideer gennemført.

B.T. gennemgår i disse år en markant journalistisk udvikling og har i den seneste tid været nyhedsførende på store historier om Helle Thornings skattesag, Erik Skov Pedersens svindel og Henrik Sass Larsens rocker-relationer. Om få uger oplever læserne resultatet af den seneste tids udvikling, når sløret løftes for et nyt design og indhold i B.T.

- Vi kommer til at satse endnu mere på stærke, væsentlige og dagsordensættende nyheder på alle vores platforme. Anders-Peter Landert er den rigtige mand til - i samarbejde med resten af ledelsesgruppen og vores engagerede medarbejdere - at føre den udvikling videre, siger B.T.s ansvarshavende chefredaktør, Olav Skaaning Andersen.

Anders-Peter Landert tiltræder som chefredaktør 1. marts. Samme dag stopper Peter Brüchmann som chefredaktør og overgår til at være fast kommentator på B.T.

Om Anders-Peter Landert:
Født 24. marts 1979
Februar 2005: Uddannet fra Danmarks journalisthøjskole
Marts 2005: Ansat på B.T.
Siden september 2009: Medlem af B.T.s chefgruppe som redaktionschef og udviklingschef