Lyt til artiklen
30 imponerende 12-taller. Og intet andet.

Så meget har den nyudklækkede student, 19-årige Naja Nørgaard Nielsen, sammenlagt scoret på sine eksamener og årskarakterer.

Den sidste topkarakter kom i hus her mandag på Borupgaard Gymnasium i Ballerup, da Naja satte trumf på sit imponerende resultat med et sikkert 12-tal i fysik.

Dermed ender hun blandt de absolutte superstudenter i Danmark årgang 2013.

- Ja, det er blevet til mange 12-taller. Faktisk er der ikke andet. Jeg sluttede af med fysik i dag, som er mit yndlingsfag, men derfor er det altid lidt chokerende at få 12 i et fag, siger Naja Nørgaard Nielsen, da bt.dk fanger den nyudklækkede superstudent.

Med 30 12-taller kommer Naja ud med et snit på 12,4 på selve eksamensbeviset. Men da den flittige studine har et ekstra A-fag, så hun kommer op på fem (matematik, fysik, historie, dansk, tysk, red.) og oveni får en bonus for at læse direkte videre efter sommerferien, sniger gennemsnittet sig op på hele 13,3.

Vil være astronaut

Sabbatår eller den traditionelle jordomrejse skal den målrettede student ikke nyde noget af. Derimod er det en helt anden rejse til en noget fjernere destination, den 19-årige Naja går og drømmer om.

- Jeg har stadig lyst til at læse og og lære og tager ingeniør-vejen direkte efter gymnasiet, hvor jeg vil læse rumteknologi og geofysik. Jeg håber på, hvis alt går godt, at blive astronaut, siger hun.

Interessen har hun ikke fra fremmede. Najas far er civilingeniør med fokus på satellitkommunikation og har eget firma, der samarbejder med DTU, fortæller hun.

Elsker at lære


På Borupgaard Gymnasium har man aldrig oplevet noget lignende, og den 19-årige student røber selv hemmeligheden bag sine 30 12-taller.

- Det er i høj grad flid og hårdt arbejde, der ligger bag, og så selvfølgelig også interesse og dygtighed. Jeg har en generel interesse til at lære, lyst til at lære så meget, jeg overhovedet kan, siger hun til bt.dk og understreger samtidigt, at man ikke behøver at droppe venner og fester for at blive superstudent.

- Jeg elsker at være sammen med min klasse. Det er en rigtig god klasse og faktisk en af grundene til, at jeg så godt kan lide at studere. Jeg vil vil aldrig nedprioritere vennerne, slår hun fast, inden hun skal gøre sig klar til at fejre sin flotte eksamen med familie og venner.