København har fået fire nye stjerner i den franske spiseguide, der udkommer i dag. Se her hvem, der fik.

Onsdag klokken 10 kom den franske michelinsguides liste over et-, to- og tre-stjernede restauranter i de store europæiske byer. Der var ingen tredje stjerne til Noma, mens restauranten Geranium, som blev forbigået sidste år, fik sin første stjerne.

Der var behersket stemning på Noma, der er gennem de sidste par år er blevet kåret til verdens bedste restaurant efter årets uddeling af Michelin-stjerner. Noma måtte endnu en gang leve med ’blot’ at beholde de to stjerner, som de havde i forvejen.

- Nu er det ude og vi er mest af alt glade for, at der er en række nye københavnske restauranter, der har fået en stjerne. Ikke mindst Relæ, hvor der jo arbejder en række tidligere Noma-ansatte, siger direktør for Noma, Peter Kreiner, til AOK.

til bm M/S f Rasmus Kofoed

- Det ville selvfølgelig personligt have betydet noget, hvis vi havde fået den sidste stjerne, men forretningsmæssigt er det ikke så vigtigt. Vi vil fortsætte vores arbejde og så må det med tiden vise sig, om det kaster den sidste stjerne af sig, fortsætter Kreiner.

De danske michelinstjerner er nu fordelt således:

Noma - to stjerner - og fortsat eneste med 2 stjerner Geranium - en ny stjerne Grønbech & Churchil en ny stjerne Relæ - en ny stjerne Den Røde Cottage - en ny stjerne Herman i Nimb - en stjerne Kokkeriet - en stjerne Restaurant AOC - en stjerne Kiin Kiin - en stjerne Formel B - en stjerne Søllerød Kro - en stjerne Kong Hans' Kælder - en stjerne Era Ora - en stjerne

Siden sidste års michelinguide udkom, er stjerne-restauranten The Paul i Tivoli lukket, og Herman i Nimb har mistet sin køkkenchef Thomas Herman og lukker derfor for at genåbne med ny køkkenchef under navnet Nimb Louise 10. april.

Siden sidste års Michelin-guide udkom, er stjerne-restauranten The Paul i Tivoli lukket, og Herman i Nimb har mistet sin køkkenchef Thomas Herman og lukker derfor for at genåbne med ny køkkenchef under navnet Nimb Louise den 10. april.

Sidste år blev stjerne-kokken Rasmus Kofoed, som vandt guld ved Bocuse d’Or, og restaurant Geranium forbigået, da stjernene dalede over danske restauranter, men i år fik han endelig sin stjerne.

BNB