Der bor flest fattige i København, mens Egedal i Nordsjælland har færrest fattige.

Det viser en opgørelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Der findes ingen officiel fattigdomsgrænse i Danmark - men debatten raser nu, efter Liberal Alliances folketingsmedlem  på sin Facebook-profil, at 'det er en hån mod de millioner af mennesker verden over som sulter at snakke om fattige i Danmark'.

Både Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, de økonomiske vismænd og andre organisationer har brugt en grænse på  til at beregne, hvor mange fattige der findes i Danmark. Det svarer til, at en enlig person har 8.427 kroner om måneden efter skat, når alle tilskud som for eksempel boligstøtte er medregnet, til at betale for mad og tag over hovedet.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:

Og København topper listen over kommuner med den største andel af fattige, nemlig 7,6%. Herefter følger Ishøj (6,4%), Albertslund (6,2%), Lolland (5,7%), Brøndby (5,4%), Tønder (5,2%), Norddjurs (5,2%), Thisted (5,0%), Slagelse (5,0%), Vesterhimmerlands (5,0%), Guldborgsund (4,9%), Langeland (4,9%), Frederiksberg (4,9%), Vordingborg (4,8%) og Morsø (4,8%).

- København og Frederiksberg er kendetegnet ved, at der er meget forskellige områder: I nogle områder bor der rigtig mange fattige, mens der er i andre områder bor mange med en høj indkomst, forklarer chefanalytiker fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Jonas Schytz Juul.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:


Både ghettoområder som Gellerup i Aarhus, Vollsmose i Odense samt Tingbjerg og Mjølnerparken i København har mange fattige ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråds beregninger. Også udkantsområderne er hårdt ramt - mens Egedal Kommune har færrest fattige med kun 2,0%. Herefter følger Allerød (2,2%), Skanderborg (2,6%), Favrskov (2,7%), Lejre (3,0%), Lyngby-Taarbæk (3,1%), Odder (3,1%), Kerteminde (3,1%), Greve (3,1%), Middelfart (3,1%), Billund (3,2%), Vallensbæk (3,2%), Furesø (3,2%), Hedensted (3,2%) og Solrød (3,2%).

I hele landet er der 4,4% fattige.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN HER