Seks-årige Henry har kræft. På lørdag rejser han med sin familie til USA for at få strålebehandling.
Seks-årige Henry har kræft. På lørdag rejser han med sin familie til USA for at få strålebehandling. Foto: Privat

En nordjysk by står sammen for at samle penge ind til en lille kræftramt dreng og hans familie, som er på vej til USA for at få behandling.

I næste uge begynder seksårige Henry ikke i 1. klasse sammen med sine kammerater. I stedet for turen tilbage i skolegården i Haverslev tager den lille dreng i weekenden med sin familie til Houston i USA, hvor han de næste seks uger skal have en særlig strålebehandling for den sjældne kræftform, der vokser i hans spinkle krop.

Det bekræfter Henrys mor, Lone Møller Rask, over for BT.

1

Regionen betaler behandlingen og turen for Henry og én af hans forældre, men hele hans familie tager med for at støtte ham i det hårde forløb. Derfor er venner og bekendte i lokalområdet gået sammen for at samle penge ind, så begge forældre og Henrys to søskende kan komme med.

På lørdag arrangerer den lokale løbeklub et særligt sponsorløb til fordel for 'Henry Supermand', som familien kalder deres hårdt prøvede dreng, og forældre til to børn i hans klasse har startet en indsamling på nettet. Målet var at samle 50.000 kr. ind som hjælp til familiens rejse, men i skrivende stund er beløbet allerede over 67.000 kroner.

»Det er mega-fedt. Vi havde sat et forsigtigt mål på 50.000 kroner, men i løbet af ganske få dage havde vi allerede nået 75 procent,« fortæller Anja Meier Vraa, som har oprettet indsamlingen sammen med Flemming Holm Sørensen.

Magnus1

Hun er rørt over, at så mange har doneret penge til indsamlingen. Bidragene kommer også fra folk, som slet ikke kender Henry og hans familie.

»Det er vildt, at så mange er blevet berørt at det her, at de vil bidrage. Det er fedt. Det er så fedt, at jeg næsten ikke kan tale om det,« siger en tydelig bevæget Anja Meier Vraa.

Hun og Flemming Holm Sørensen startede indsamlingen for at hjælpe familien, men også fordi de følte sig magtesløse.

»Når man står som nære venner og kigger på sidelinjen på nogle, der ender i den her situation, så føler man sig magtesløs. Alle siger: 'Sig til, hvis vi kan hjælpe', men det kan være svært at række hånden ud og bede om hjælp. Vi er ikke den nærmeste familien, og jeg ved, at de har andre tæt på, som er gode til at komme og give en hånd med vasketøjet og den slags. Men det her er noget helt konkret, som vi kan gøre,« siger hun.

Hendes egen datter går i samme klasse som Henry og hans tvillingebror Konrad.

»Børnene spørger meget til ham og savner ham, og de håber alle sammen, at han snart bliver frisk, så han kan følge med dem i 1. klasse,« siger hun.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.