I 2004 besøgte BT Henrik Jensen og Helle Voigt-Pedersen, der skulle giftes samme dag som kronprinsparret. Nu har BT igen lagt vejen forbi

Håret har fået grå stænk, furerne i ansigterne er blevet en anelse dybere. Men ellers er det ikke lige til at se, at der er gået 12,5 år, siden 48-årige Henrik Jensen og 55-årige Helle Voigt-Pedersen sidst var i BT.

Det var i april 2004, få uger før parret fra landsbyen Nørager øst for Randers skulle vies i byens kirke, samme dag som kronprinsparret, 14. maj. Mandag kan begge par så fejre kobberbryllup, og i den anledning har BT igen besøgt parret på Djursland, der stadig står sammen i medgang og modgang.

For hvad er hemmeligheden bag et lykkeligt ægteskab i en tid, hvor skilsmisseraten er faretruende nær de 50 procent?

»Det kan vi jo kun gisne om. Måske har det været en fordel, at vi var lidt ældre dengang (Henrik var 35 og Helle 43, red.). Vi vidste, hvem vi selv og hinanden var, da vi blev gift. Så der var ligesom ikke så mange overraskelser,« siger Henrik Jensen.

Helle Voigt-Pedersen forklarer, at de har været gode til at give hinanden plads i ægteskabet.

»Henrik har altid været fodbold­interesseret, så hvis han vil bruge en halv dag på fodbold i Aarhus, så gør han det, og det bliver jeg ikke sur over. For så kan jeg få lov til at lave det, jeg gerne vil, herhjemme. Vi sidder ikke lårene af hinanden på den måde, vi er gode til at give hinanden plads,« siger hun.

Ingen børn

Mens kronprinsparret i de forgangne år er blevet velsignet med fire børn, så blev Helle Voigt-Pedersen og Henrik Jensen aldrig til en kernefamilie i traditionel forstand.

Henrik har ingen børn, mens Helle tog sin voksne datter Louise med ind i forholdet, men hun var flyttet hjemmefra, da parret flyttede ­sammen.

»På den måde har vi ikke haft de store logistiske udfordringer med dine, mine og vores børn, og det gør da hverdagen lidt nemmere,« mener Henrik Jensen.

Parret har dog forsøgt at få børn, og har ligesom mange andre par været igennem kunstig befrugtning. Dog uden succes. Selvom sådan en oplevelse måske ville slå nogle par ud af kurs, så rystede det ikke Henrik og Helle.

»Vi forsøgte os med kunstig befrugtning, men det blev Helle rigtig syg af. Og så sagde jeg, at det skulle vi ikke prøve mere. Større var mit ønske om at blive far altså ikke, og Helle havde jo Louise i forvejen, som jeg føler mig som en far for,« siger Henrik Jensen.

Spørger man Helle, så er det netop Henriks optimistiske tilgang til livet, der er skyld i, at parret er kommet helskindet gennem kriserne.

»Krølle (Henriks kælenavn, red.) er positiv af natur, og han er god til at sige; nu skal vi videre. Heldigvis bor Louise her i byen med sine tre børn, så vi har vores børnebørn lige om hjørnet,« forklarer Helle Voigt Pedersen.

Royale tilfældigheder

At bryllupsdagen netop blev den samme som kronprinseparrets var lidt af en tilfældighed. Og så alligevel ikke, fortæller Henrik Jensen.

»Jeg er født samme dag som kronprinsen, 26. maj 1968. Da jeg var yngre, spurgte min familie mig ofte: ’Skal du aldrig giftes?’ Jeg levede i flere år en singletilværelse, og så var det nemmeste svar jo at sige: ’Jojo, når Kronprinsen bliver gift.’ Og så fangede bordet jo,« forklarer Henrik Jensen med et grin.

Timingen passede også godt, for Helle Voigt-Pedersen og Henrik Jensen havde ligesom vores kronprinspar mødt hinanden i 2000, og var flyttet sammen kort efter. Men ellers har parret ikke fulgt meget med i kronprinsparrets liv.

»Vi har glædet os på deres vegne, hver gang de har fået børn, men ellers er det ikke noget, vi er gået op i. Det er mere det underfundige i, at vi blev gift samme dag og mødtes samme år som dem, ligesom Henrik og kronprins Frederik deler fødselsdag. Men det er mere tilfældigheder, der er sjove at snakke om en gang imellem,« siger Helle Voigt-Pedersen.