En barndom med vold, alkohol og svigt er ikke nødvendigvis en hindring. Det er 24-årige Henriette Karlsen, der deltog i programmet 'De brændte børn', et levende bevis på.

Med projektet 'De stærke børn' vil det forhenværende 'brændte barn' Henriette Karlsen nemlig hjælpe udsatte børn, der er havnet i samme situation som hende selv.

Det skriver TV 2.

Henriette Karlsen voksede nemlig op med en psykisk syg mor, der ofte truede med selvmord, og en voldelig stedfar, som jævnligt slog hende og moderen. Det massive omsorgssvigt medførte, at Henriette Karlsen røg ud i et stofmisbrug og et liv præget af vold.

De erfaringer vil hun nu bruge i sit nye projekt, som blandt andet går ud på at samle tøj og ting ind til børn i udsatte familier.

I første omgang er projektet lanceret på Facebook, men sideløbende sigter Henriette Karlsen efter at starte en tænketank.

Kæmper stadig med fortiden

Både stofmisbruget og den voldelige adfærd er fortid for Henriette Karlsen, alligevel lever hun i dag stadig med angst og nogle »ekstremt slemme mareridt«.

»Når jeg får tankemylder, kan det blive så slemt, at jeg er ved at koge over, og så bliver jeg nødt til at afreagere. Men jeg har lært at kanalisere mine følelser ud på en anden måde end ved at bruge vold. Jeg skriger og råber for at komme ud med det eller går en tur med hunden,« siger hun til TV2.

I programmet 'De brændte børn' får man et indblik i det mildest talt anspændte forhold, som Henriette Karlsen har og har haft til moderen, der blandt andet har ført til slagsmål mellem de to.

Moderens gentagne selvmordstrusler blev nemlig til sidst for meget for Henriette Karlsen.

Henriette Karlsens har desuden to mindre søskende, der ikke længere bor hos deres mor.