I dag har Danmark fået endnu en Michelinrestaurant. Med den unge kometkok Ronny Emborg som kaptajn har den københavnske Restaurant AOC skrevet sig ind i den prestigefyldte franske guide.

Han er hverken storskrydende som den britiske tv-kok Gordon Ramsay eller korpulent som danske Bo Bech. Men i dag sikrede den blot 27-årige kometkok Ronny Emborg Danmark endnu en michelinstjerne.

Dermed er København oppe på i alt 12 michelinrestauranter med køkkenchef Ronny Emborgs Restaurant AOC i Dronningens Tværgade som eneste nye på listen.

- Det er helt ubeskriveligt. Kæmpe stort! Jeg har kun været køkkenchef i knap otte måneder, og nu har vi allerede fået en michelinstjerne - det er fantastisk, siger Ronny Emborg.

Den slanke, mørkhårede mand med de lange bakkenbarter er langt fra noget ubeskrevet blad i den danske kokkeverden. Han har blandt andet fået sin køkkenopdragelse på den legendariske spanske restaurant El Bulli, og allerede i 2007 sikrede han sig titlen som årets kok.

- Det kan godt være, at jeg er kun er 27 år, men tag ikke fejl: Jeg har arbejdet hårdt for at nå hertil. Jeg har været ekstremt målrettet.

- Da jeg trænede til konkurrencen som årets kok arbejdede jeg hver dag fra klokken otte om morgenen til klokken et om natten. Alene for at forfine den tre retters menu, som jeg skulle levere til konkurrencen, siger Ronny Emborg, som tidligere i dag fejrede michelinstjernen med restaurantchef Christian Aarø Mortensen og assisterende køkkenchef Michael Munk.

Hemmeligheden bag den internationale anerkendelse ligger ifølge Ronny Emborg i 'helhedsoplevelsen'. Alle sanser skal udfordres, når gæsterne træder ind på kælderrestauranten, et stenkast fra Amalienborg Slotsplads.

- Jeg arbejder altid med to farver i alle retter. Samtidig skal gæsterne 'udsættes' for en god mundfølelse - maden skal være behagelig at få i munden. De skal med det samme kunne smage og dufte, hvad der er på tallerkenen. Endelig arbejder vi også med lyd i maden. Sådan nogle gnistrende lydeffekter, som tilføjer noget ekstra til oplevelsen, forklarer kometkokken.