Mandag morgen blev arbejdere fra OK Grøn Anlæg, der vedligeholder og rengør Amager Strandpark, mødt af et omfattende skralde-svineri, som disse billeder viser. Et svineri, der nu har medført en politianmeldelse.

Driftsmedarbejder Lars Christoffersen ved Amager Strandpark, der fører tilsyn med det private anlægsgartneri OK Grøn Anlæg, fik en henvendelse fra en borger i går morges om et omfattende svineri i parken.

- Der var smadrede flasker, batterier, cykler, og flere kilo spaghetti lå spredt ud over det hele. Der var også efterladt et badebassin og endda en hel pavillon, siger han og fortsætter:

- Det her var et helt særligt hensynsløst tilfælde og skreg langt væk af ligegyldighed. Det er sjældent, vi ser, at folk er så arrogante, at de efterlader så store mængder skrald, siger han.

Lars Christoffersen bad OK Grøn Anlæg om at lade det omfattende svineri ligge, så han kunne dokumentere med kamera, hvor slemt det var. Og da de inspicerede affaldet, fandt de to kvitteringer, der viste, at maden var købt med dankort. Når det drejer sig om så store mængder skrald, så er en politianmeldelse på sin plads.

- Så store mængder efterladt skrald oplever vi heldigvis sjældent, men når det sker, og vi finder ting, som kan spores tilbage til en ejer eller et dankort, så sender vi en anmeldelse til politiet, siger han.

I særligt grove tilfælde drejer det sig ikke kun om madrester, emballage og sportsspil.

- I sjældne tilfælde oplever vi, at folk smider byggeaffald og flyttegods i parken. Men så inspicerer vi også affaldet, og ser om vi kan finde en afsender.

I foråret blev der i et tilfælde dumpet flyttegods i Strandparken, men renholdningsarbejderne kunne hurtigt finde frem til personen, der havde gjort det, da skraldet indeholdt flere personlige breve.

- Dengang førte det til en politianmeldelse, hvor også politiet var ude at tage billeder af svineriet, fortæller Lars Christoffersen.

Han har nu (mandag, red.) sendt billeder af det omfattende svineri til politiet, som skal vurdere, om der skal gøres yderligere i sagen.

- Politiet fortalte mig, at de havde meget travlt, men hvis de havde ressourcer til det, ville de kigge på sagen, siger han og fortæller, at politiet bare kan ringe, hvis de vil have de to fundne dankort-kvitteringer.

Han oplyser, at det kun sker et par gange om året, at det ender med politianmeldelse. Men kun når politiet har mulighed for at finde frem til, hvem der står bag.

- Hvis man overtræder loven og er ligeglad med parken og de andre besøgende, så må man tage konsekvensen. Det er jo trods alt os alle, der betaler til at holde parken ren. Jo mere det koster at holde parken ren, des mindre er der til udvikling af de grønne områder og parkens faciliteter, siger han.

B.T. sætter fokus på danskernes hensynsløshed med sommerkampagnen 'Uden Hensyn'. Deltag i debatten på vores Facebook-side.

Har du oplevet eksempler på gral hensynsløs opførsel i det offentlige. Kontakt bt.dk på 1929@bt.dk eller via sms/mms til 1929: Skriv "TIPBT" efterfulgt af din besked.