Boligpriserne er skyhøje i København, men danskernes søgning på boliger viser, at andre det er helt andre steder i landet, som er mest attraktive blandt de boligsøgende.

Det viser helt nye tal fra Boligdeal.dk, som opgør, hvor stor danskernes interesse er for at bo i hver af de 98 kommuner.

Samsø Kommune er den suverænt mest attraktive kommune at bosætte sig i, mens storbykommuner som København, Aarhus og Aalborg er langt nede på listen.

Det skriver Rentbuyestate.com i en pressemeddelelse.

Analysen, som er udarbejdet af boligportalen Boligdeal.dk, undersøger de geografiske ønsker i mere end 350.000 søgeannoncer og søgeagenter oprettet af boligsøgende danskere over en periode på et år. Analysen gør boligsøgernes interesse for de forskellige kommuner indbyrdes sammenlignelige ved at regulere for forskellene i kommunernes befolkningstal.

Samsø bliver den suveræne topscorer med et indekstal på 51,34, hvilket er langt højere end Vallensbæk på andenpladsen.

»Det er tydeligt at mange danskere flirter med tanken om at flytte til Samsø, som er sprunget hele 19 pladser frem i indekset ifht. sidste års analyse. Samsø har tilsyneladende gang i et et eller andet, som andre udkantsområder formentlig kan lære af,« siger Thomas Barfod fra Boligdeal.dk.

Han mener, der er god grund til, at netop Samsø Kommune er et hit blandt boligsøgende danskere.

»Bl.a. viser en analyse, at Samsø er den kommune, hvor flest virksomheder, set ifht indbyggertallet, ledte efter nye lokaler i 2017,« siger Thomas Barfod.

Også den københavnske vestegn er populær, hvis man skal tro Boligdeal.dk's analyse. Vallensbæk (2), Glostrup (3), Ishøj (6) og Albertslund (7) er alle at finde blandt danskernes ti foretrukne kommuner at bosætte sig i.

Derimod får København (50), Aarhus (75) og især Aalborg (86) tørre tæsk i analysen. Men det er dog Thisted, Morsø og Sønderborg som må lide den tort at være allernederst på indekset.

Ifølge analysen udviser danske boligsøgende således næsten 50 gange større interesse for Samsø end Thisted.

Herunder kan du se, hvor din kommune ligger på listen over de mest attraktive kommuner at bosætte sig i.