Statsministeriet bekræfter, at Statsministeren følger Mærsk Mc-Kinney Møller på hans sidste rejse

Statsminister Helle Thorning-Schmidt er blevet inviteret til at deltage i bisættelsen og begravelsen af Danmarks største erhvervsmand Mærsk Mc-Kinney Møller, der foregår fra Holmens Kirke og Hellerup Kirkegård på lørdag fra 15.00.

Det bekræfter Statsministeriet overfor BT.

'A.P. Møller Mærsk' og den efterladte familie har ellers tidligere oplyst, at begravelsen vil finde sted under 'private former', og at det er 'by invitation only', man kommer til begravelsen.

mærsk begravelse

 
Så det er altså familien selv, der har inviteret Helle Thorning-Schmidt, og man må formode, at hun er inviteret i sin egenskab af landets Statsminister, da hun ikke havde private relationer til Mærsk Mc-Kinney Møller, hvilket bekræftes af Statsministerens personlige rådgiver Noa Reddington.

- Helle har selvfølgelig mødt Mærsk, men mig bekendt har hun ikke personlige relationer til Mærsk på den måde, siger Reddington.
 
Det har til gengæld Dronning Margrethe samt Prins Henrik, der også deltager i begravelsen på lørdag. Det gør de sammen med Prins Joachim, der har været i praktik hos Mærsk i Hong Kong.

KLEM VIII


Joachim deltager med familie, ligesom hans storebror Kronprins Frederik også gør.

Dermed er begravelsen begyndt at ligne en statsmands-begravelse, selvom Mærsks efterladte, de tre døtre og de ni børnebørn, altså har pointeret, at det er en begravelse under 'private former', som de udtrykte det kort efter Mærsks død mandag.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.