Da Helle Thorning-Schmidts datter Camilla var 15 år, fortalte hun sine forældre, at hun er lesbisk. En nyhed, der i første omgang fik den tidligere statsminister til at tænke: 'Åh nej', men siden blev hun overvældet af stolthed over sin datter.

Det fortæller hun onsdag i et interview i Go' morgen Danmark.

»Jeg får helt tårer i øjnene af at tænke på hende, for jeg er stolt af, at hun på den måde vælger sit eget liv, og hvordan hun gerne selv vil leve. Det, synes jeg, er noget af det stærkeste udtryk for, at hun er en stærk person,« siger Helle Thorning-Schmidt i programmet.

Hun har netop udgivet bogen 'Hvad man ikke dør af', der handler om hendes tid som statsminister og de følgende år. I bogen kommer hun altså blandt andet ind på datterens seksualitet, og hun fortæller i Go' morgen Danmark, at hun først var bekymret på datterens vegne, fordi hun kunne frygte, at datterens liv ville besværliggjort i forhold til eksempelvis børn.

Efterfølgende blev hun dog blot pavestolt over, at hendes datter i en alder af bare 15 år turde stå ved den, hun er.

Afskedsreception for Helle Thorning-Schmidt i marts 2016, hvor den tidligere statsminister her ses med sin datter Camilla.  Vis mere

I dag er Camilla 18 år gammel, og Helle Thorning-Schmidt håber, at hun ved at fortælle den private historie om sin egen datter kan være med til at hjælpe andre, der kan opleve at føle sig anderledes.

Udover oplysninger om sin familie og privatliv kommer Helle Thorning-Schmidt også ind på flere spørgsmål af politisk karakter i bogen 'Hvad man ikke dør af', der er skrevet i samarbejde med journalist Nina Munch-Perrin.

Her beskriver hun blandt andet, hvordan hun havde et køligt forhold til Henrik Sass Larsen allerede inden den efterhånden famøse rockerkontakt og det efterfølgende PET-notat, som betød, at Sass Larsen efter Thornings mening ikke kunne blive minister.