Advarsel: Blodigt billede inde i artiklen

Den 2-årige giraf, Marius, der søndag skal aflives, obduceres og fodres til løverne i Københavns Zoo, er nu død. Han blev søndag formiddag skudt med en boltpistol. Kl. 10 gik obduktionen i gang. Senere i dag skal han fodres til løverne.

Marius blev dræbt med en boltpistol. Sådan så det ud:

Historien har de seneste dage optaget ikke bare danske, men også internationale medier. Således skriver blandt andet svenske, britiske, hollandske og franske medier om den 18 måneder gamle giraf, der må lade livet på grund af pladsmangel og fordi det ifølge Københavns Zoo ikke er muligt at sende den af sted til en anden zoologisk have uden at skabe indavlsproblemer.

BBC skriver under overskriften »Campaign for Giraffe facing death at Copenhagen Zoo« om underskriftsindsamlinger for at overtale Købehavns Zoo til ikke at aflive dyret.

Videnskabelig direktør Bengt Holst fra Københavns Zoo har svært ved at forstå reaktionerne, fordi der eksempelvis i Dyrehaven bliver 700-800 rådyr hvert år dræbt for at kontrollere antallet, siger han ifølge BBC.

I Sverige har Aftonbladet skrevet om historien under overskriften »Giraffen Marius skal dø på søndag«, mens det franske nyhedsbureau AFP skriver »Underskriftsindsamling for at redde den unge giraf fra døden«.

Er du på mobilen, kan du se klippet her

Den svenske avis Expressen skriver under overskriften »Svensk Zoo vil redde Marius - aflives alligevel« om Frösö Zoo-ejer Åke Netterström, der siger, at han vil gøre alt for at redde den dødsdømte giraf og har skrevet til Københavns Zoo dog uden at få svar.

Johan Wahlström fra den svenske dyreparksforening siger til Expressen, at han mener, det er naturligt, at Marius må af sted til girafhimlen.

»Marius er en han, og man kan ikke have flere hanner i en flok, for så slås de bare. Og efter alt at dømme er Marius overflødig i avlsprogrammet. I Sverige giver vi dyrene p-piller for at slippe for at aflive overflødige unger. Danskerne er jo vældig liberale, derfor skal de have en ordentlig obduktion. Hvis svenske dyreparker gjorde det, tror jeg der næsten ville blive kastet sten mod personalet,« siger Jonas Wahlström til avisen.

Bengt Holst forklarer til TV2, at man i Zoo lader dyrene yngle naturligt, selvom man er klar over, at man således kan komme i overskudsproblemer. Der er ifølge den videnskabelige direktør en stor adfærdsgevinst i at lade dyrene færdes naturligt.

Giraffen vil blive aflivet i giraffernes stald. Efterfølgende bliver dyret obduceret offentligt for publikum for at give folk et indblik i dyrets anatomi, som man tidligere har gjort med eksempelvis zebraer.

Kødet bliver derefter fodret til blandt andet løverne og tigrene i Zoo.

På facebookgruppen »Imod aflivning af giraffen fra Zoo i København«, der er oppe på 2712 medlemmer, diskuteres det blandt andet, om man skal møde op til demonstration foran Zoo søndag formiddag.

Andre læser også