Et stormvejr over Danmark forstyrrer trafikken lørdag. Først ud på natten ventes stormen at være aftaget over hele landet, oplyser DMI.

Danmark er lørdag ramt af et stormvejr, der har ført til lukninger af broer, aflysninger af færger og forsinkelser af S-tog. Stormen vil fortsætte dagen ud, oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

»Vi har haft en koldfront til at passere Danmark, og på bagsiden af den har vi en kraftig vest- og nordvestlig strømning af kold luft med byger,« siger vagthavende ved DMI Anja Bodholdt lørdag eftermiddag.

Det er Nord- og Vestjylland, der lørdag har oplevet de kraftigste vindstød i løbet af formiddagen forårsaget af stormen, der har fået navnet Egon.

»Men vindfeltet er på vej ind over Sjælland, hvor sjællænderne kommer til at opleve kraftige vindstød,« siger Anja Bodholdt.

FØLG STORMEN PÅ bt.dk/storm

Hun oplyser, at vinden ventes at aftage en lille smule omkring midnatstid i store dele af landet:

»Resten af aftenen og til omkring midnat vil der stadig være meget kraftig vind og vindstød af stormstyrke. Og ved den nordlige del af Jylland kan der også komme vindstød af orkanstyrke.«

I Nordjylland ventes stormvejret at fortsætte til sidst på natten, Det samme gælder for Bornholm og muligvis også den nordlige del af Sjælland, hvor der kan være vindstød op til stormstyrke. Derudover ventes søndagen fortsat at blive blæsende.

Storebæltsbroen vil som følge af stormvejret være lukket for al trafik frem til midnat, oplyser Vejdirektoratet.