19-årige Ali Parnian har haft et par døgn med nogle meget store rutsjeture. Lørdag aften smadrede ukendte gerningsmænd hans bagerforretning i Tingbjerg, fordi han nægtede at betale beskyttelsespenge.

Men da alt tydede på, at det ville ende i økonomisk ruin for Ali Parnian, så er hele Danmark kommet ham til hjælp. Mandag aften var indsamlingen til Ali Parnian nået op på cirka 250.000 kroner. En indsamling, som den konservative politiker, Mette Abildgaard, har startet.

»Jeg ved ikke hvad jeg tænker. Wauw. Jeg skylder virkelig tak til alle, der hjælper mig« siger Ali Parnian, da BT taler med ham i hans lejlighed mandag aften.

Lørdag aften raserede maskerede kriminelle Ali Parnians bagerforretning i Tingbjerg. Ali Parnian havde nægtet at betale beskyttelsespenge, hvilket nogle personer, som mødte op i hans butik havde krævet. Det blev særdeles dyrt for Ali, at gøre det rigtige. Da hans butik blev smadret troede han, at hans liv var i ruiner.

»Nu er jeg sikker på, at jeg kan åbne en ny forretning. Jeg ved ikke helt om det skal være en bager igen eller noget andet. Men jeg åbner helt sikkert en butik,« siger han.

»Jeg er så glad for, at så mange har støttet mig og vil hjælpe mig. Jeg lover, at når jeg kommer på fode og får skabt mig en god tilværelse, så vil jeg huske hvad hjælp betyder og hjælpe nogle andre også.

- Skal det være i Tingbjerg, at du åbner en ny butik?

»Nej, det skal det ikke. Jeg havde ikke undersøgt det godt nok, da jeg åbnede i Tingbjerg. Jeg havde hørt meget om Nørrebro, men ikke Tingbjerg. Jeg åbner et andet sted, hvor der er mere fredeligt,« siger han.

Ali Parnian forklarer, at det for eksempel kunne blive Valby, da der i mindre grad er udsigt til chikane fra kriminelle og han selv og hans ansatte kan hurtigt komme dertil med offentlig transport.

Ali Parnian havde lånt 400.000 danske kroner af sin far til at åbne sin bagerforretning. Han er overbevist om, at den næste forretning, som han åbner bliver billigere at etablere.

»Nu ved jeg hvordan det hele fungerer, hvor jeg kan købe inventar og råvarer og hvordan reglerne og lovgivningen hænger sammen. Det er en stor fordel, så jeg regner med, at det bliver nemmere næste gang,« siger han.

Københavns Politi erkender, at nogle forretningsdrivende bliver afpresset, men politiets muligheder for at hjælpe forringes af, at mange forretningsdrivende ikke anmelder truslerne til politiet.

»Det er et fænomen, der er svært at bekæmpe. Meget af det foregår under overfladen, og vi kan kun opfordre til, at de forretningsdrivende kommer til os, så det netop ikke foregår i det skjulte. Kun på den måde kan vi finde frem til dem, der gør det og få ført dem til en domstol,« forklarer en pressetalsmand for Københavns Politi til BT.