Drabet på Heidi Abildskov har udløst frygt og en følelse for afmagt i det lille lokalsamfund. Derfor har man torsdag aften valgt at afholde en stillegudstjeneste.
Drabet på Heidi Abildskov har udløst frygt og en følelse for afmagt i det lille lokalsamfund. Derfor har man torsdag aften valgt at afholde en stillegudstjeneste. Foto: Claus Bech / Privatfoto
Virum Kirke danner torsdag aften rammen om en stillegudstjeneste. En stillegudstjeneste, der er foranlediget af knivdrabet på den 41-årige Heidi Abildskov forrige uge

Det fortæller sognepræst Kristian Tvilling til bt.dk

- Det er en gudstjeneste, vi holder, fordi vi har fået henvendelser fra folk i sognet, som har brug for at samles omkring det, der er sket. De oplever en frygt og en følelse af afmagt på grund af drabet. Og jeg tror, de har brug for at få sat nogle ord på det, der er sket, og mærke et fællesskab i sognet, siger han.

Han fortæller, at det ikke decideret bliver en mindegudstjeneste for Heidi Abildskov, og at familien højst sandsynligt ikke vil være til stede.

- Det er en meget voldsom begivenhed, der er rykket meget tæt på et lokalsamfund. Det giver et behov for at føle et sammenhold, siger Kristian Tvilling.

Stillegudstjenesten bliver en blanding af musik, tekster og bønner, og der vil være mulighed for at tænde et lys. Men gudstjenesten vil ikke direkte komme til at handle om det, der er sket.

- Selvfølgelig vil jeg på en eller anden måde komme ind på det. Men jeg vil ikke direkte fortælle om Heidi. Der vil ikke være noget decideret tale eller prædiken. Det, der vil blive sagt omkring det, vil blive i bønner, siger Kristian Tvilling.

Stillegudstjenesten starter kl. 19.30.

Heidi Abildskov blev fundet knivdræbt forrige fredag med adskillige knivstik. Gerningsmanden formodes at være en indbrudstyv, og han er stadig på fri fod. I går kom det frem, at han højst sandsynligt havde været i kamp med Heidi og skåret sig i sin venstre hånd.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.