Grevinde Alexandras eksmand, filmfotografen Martin Jørgensen, hylder afdøde Mads Holger, som han kendte i en menneskealder.

De to mødtes for mere end 30 år siden, da de begge gik på Ingrid Jespersens Gymnasieskole på Østerbro i København, og de to barndomsvenner har holdt kontakten siden.

Det skriver Ekstra Bladet.

Derfor chokerede det Martin Jørgensen, da han tirsdag formiddag blev ringet op og fik nyheden om, at skribenten og debattøren Mads Holger er død - alt for tidligt i en alder af 38 år.

»Vi er gamle folkeskolekammerater og har holdt kontakten gennem alle årene. Han har altid været et skønt, frisk indslag med en dejlig krøllet hjerne og var det stadig, indtil han desværre forlod os,«  siger Martin Jørgensen til Ekstra Bladet.«

Ifølge Politiken døde Mads Holger mandag i sin families sommerhus på Sydfyn. Det gør naturligvis ondt på Martin Jørgensen at miste et menneske, han har kendt, siden begge var knægte:

»Det er en enormt trist nyhed. Jeg kommer til at savne ham,« siger Martin Jørgensen afdæmpet til Ekstra Bladet.

Mads Holger fortalte i september sidste år til BT, at han havde tænkt sig at støtte Martin Jørgensen, da sidstnævnte skulle skilles fra grevinde Alexandra. Han var ked af at høre, at vennens ægteskab var gået i stykker.

»En skilsmisse er bare ikke en god nyhed. Jeg er ked af det på begges vegne. Jeg talte med Martin så sent som for en måned eller to siden. Så det kommer oprigtigt bag på mig,« sagde Mads Holger og tilføjede:

»Jeg har tænkt mig at ringe til ham, når jeg kommer hjem,« lød det fra Mads Holger.

Mads Holger markerede sig i sine sidste år stærkt som blogger og debattør og var leveringsdygtig i spiddende og satiriske kommentarer om samfundet omkring os. Han var også forfatter og havde en bachelor i teologi fra Københavns Universitet. Han efterlader sig en mor, en søster, to mostre og en kæreste.