Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Margrethe kan som rollemodel få folk til at gøre op med fordomme mod høreapparater, håber Høreforeningen.

Det kan få folk med dårlig hørelse til at droppe forfængeligheden og selv skaffe sig et høreapparat, at dronning Margrethe nu er tyet til sådan et.

Det håber Høreforeningen i hvert fald.

Billedbladet skriver, at den 71-årige dronning tog høreapparatet i brug under sin rejse til USA sammen med prinsgemalen. Bladet skriver, at apparatet er så lille og ledningerne så tynde, at man næsten skal bruge lup for at få øje på det.

Op mod 300.000 andre danskere bruger også høreapparat. Men ligeså mange skønnes at lide af så dårlig hørelse, at de også har behov for et høreapparat for at kunne omgås andre mennesker uden handicap, oplyser Høreforeningens informationsmedarbejder, Mette Bønneland.

- Der er lidt en myte om, at et høreapparatet er noget for gamle mennesker, som er faldet lidt af på den. Og så er det jo dejligt, at dronningen er et meget aktivt menneske, siger Mette Bønneland og tilføjer:

- Dronningen er en rollemodel for mange. Så når hun nu bruger høreapparat, så håber vi, at det vil gøre det accepteret af flere mennesker.

Undersøgelser har vist, at folk typisk først skaffer sig et høreapparat syv år efter, at de egentligt er begyndt at høre så dårligt, at de har brug for et høreapparat. Og jo yngre, jo sværere er det for folk at overvinde sig til at gøre som dronningen.

/ritzau/

Andre læser også