Hos Kræftens Bekæmpelse synes man ikke, det er rimeligt, at Jette Smed dagligt skal fragtes mellem to sygehuse.

- Det er en usædvanlig og urimelig behandling af en meget syg borger, siger Laila Walther, der er afdelingschef for patientstøtte. Hun mener, at det frie sygehusvalg giver patienter ret til frit at vælge både behandlings- og indlæggelsessted.

- Hospitalet har ret til at sige, at de ikke har plads til at efterkomme ønsket. Men afslaget er ikke rimeligt, hvis der står en seng tom, siger hun og efterlyser en langt større smidighed i systemet.

- Når Jette Smed bliver så dårlig af transporten, at hun ikke er i stand til at gennemføre behandlingen, burde man være lydhør overfor hendes ønske.

På Rigshospitalet beklager lægelig direktør Jannik Hilsted, behandlingen af Jette Smed. Men sagen giver giver ikke grund til selvransagelse, forsikrer han.

- Det er bestemt ikke en optimal situation for patienten, men lægefagligt er det ikke uforsvarligt, siger han og forklarer, at man på Riget prioriterer højere, at alle får strålebehandling, end at alle kan få en seng, Under 10 procent af Rigets strålepatienter er indlagt under behandlingen. Alle patienter med kræft i hjernen er indlagt, hvor patienten bor, oplyser Rigshospitalet.

- Det er et problem. Men vi har ikke fysisk kapacitet til at indlægge alle strålepatienter, erkender han.

- Ind i mellem kan man få øje på tom seng, men jeg kan garantere, at vi ville bryde sammen, hvis vi lukkede op for alle, der fik stråler, siger han.