Øverst i videoen kan du se, hvordan det så ud, da vi besøgte Juno the Bakery og tog en snak med kunderne i køen.

Juno the Bakery på Østerbro har kun været åben siden den 1. december - alligevel har bageriet allerede tilegnet sig en stor fanskare.

Selvom det er fredag formiddag og minusgrader på Århusgade 48 på Østerbro i København, bevæger køen foran Juno the Bakery sig allerede et godt stykke ned ad fortovet.

De mange personer i køen, kender ikke hinanden, men det afholder dem ikke fra at småsludre om de brød og kager, der venter dem, når de er nået inden for døren.

»Det er ventetiden værd,« siger en kvinde til manden foran hende, som besøger bageriet for første gang.

Men hvad er der så specielt ved Juno the Bakery? Det har BT og metroxpress spurgt et par af kunderne i køen om.

Freja Bjorholm, 36 år og psykolog

36-årige Freja Bjorholm havde købt surdejsboller og croissanter
36-årige Freja Bjorholm havde købt surdejsboller og croissanter Foto: Kasper Riising
Vis mere

Er det første gang, at du køber brød hos Juno the Bakery?

»Nej, jeg er nabo, så jeg kommer her tit. Der er altid kø, også midt på dagen så det er lidt mærkeligt. Jeg holder fri i dag, så det er derfor, jeg er her, men jeg undrer mig lidt over, at alle mulige andre har tid til at være her.«

Alligevel er du selv hernede og købe – er det ventetiden værd?

»Ja, det er det. Jeg synes bestemt, man skal prøve det. Det er en lille bitte smule magisk at stå i kø. Lige nu er det tidelig morgen og frostvejr, men folk er søde, og det er lidt særligt faktisk. Det tænker jeg på, hver gang. Jeg er her. Og så er det lidt sjovt, at vi moderne mennesker prøver at undgå hvidt brød, men så står vi alligevel i lang kø for at få det.«

Tror du, at stemningen og køen er en del af hypen omkring det her bageri?

»Nej. Det er dejligt, at det er der, men jeg ville ikke stå i kø for hvad som helst.«

Runa Pihlmann, 40 år og journalist

40-årige Runa Pihlmann stod i kø for at købe kardemommesnurrer.
40-årige Runa Pihlmann stod i kø for at købe kardemommesnurrer.
Vis mere

Hvorfor står du i kø her til morgen?

»Det er al ventetiden værd. Det er simpelthen byens bedste brød og kager. Især deres kardemommesnurrer.«

Hvad er det, der er så godt ved Juno the Bakery's brød og kager?

»Kvaliteten er bare skyhøj, og alt hvad de propper i, er bare det bedste, man kan få. Jeg plejede at tage til Lund engang i mellem for at få fat i deres kardemommesnurre, men nu er det heldigvis kommet til Købehavn, så nu behøver jeg ikke at køre så langt.«

Hvis der sidder nogen derhjemme og overvejer at tage herned, vil du så anbefale dem at gøre det?

»Selvfølgelig. Skynd jer herned!«

Susanne Abrahamsen, 61 år og tandlæge

61-årige Susanne Abrahamsen er helt vild med Juno the Bakery's valnøddebrød.
61-årige Susanne Abrahamsen er helt vild med Juno the Bakery's valnøddebrød. Foto: Kasper Riising
Vis mere

Hvorfor står du i kø her til morgen?

»Det gør jeg, fordi jeg har hørt, den er så populær. Jeg har faktisk været her et par gange før, og jeg må indrømme, jeg kan ikke helt gennemskue, hvorfor så mange står i kø. Jeg tror, det er en tiltrækning, man har, når alle andre vil derhen også.«

»En anden ting er, at det er fantastisk brød. Jeg bor lige ved siden af og synes, at deres valnøddebrød er fantastisk.«

Og det er al ventetiden værd?

»Det går ret hurtigt faktisk. Der er ret lang kø altid, men det går faktisk hurtigt. Brødet er af rigtig god kvalitet. Der er også mange andre bagere, der laver rigtig godt brød, så jeg ved ikke lige præcis, hvad det er, de har ramt her. Det prøver jeg stadig at finde ud af. Men det er rigtig godt.«

Har du hørt ugens nye udgave af BTMX-podcasten 'Vi elsker clickbait'? Download det gratis i Itunes eller lyt med her: