Den seneste uges frosttemperaturer har skabt et tykt lag is på landets mange søer. Det er dog stadig ulovligt at færdes på søerne, fordi isen ikke er tyk nok.

Den travle - og ulovlige- færden på isen er særlig tydelig på Københavns Indre Søer. I løbet af lørdagen flokkedes store som små med alt fra skøjter til cykler på de snebeklædte søer.

Selvom isen virker tyk og sikker, er det dog langt fra tilfældet. Politiet henstiller derfor til, at man ikke går ud på isen, fordi den stadig er for tynd.

Før isen er sikker, skal den være mellem 13 og 20 centimeter tyk. Det har mange borgere dog ikke taget højde for, hvorfor politiet flere gange har været ude med megafonerne.

»Vi prøver hele tiden at forhindre, at folk færdes på søerne, og vi har flere gange været ude med megafon for at få folk ind fra isen igen, men det er en ulige kamp i København, fordi søerne dækker så stort et areal,« fortæller Michael Andersen, vagtchef ved Københavns Politi.

Michael Andersen forstår dog godt, at mange er forvirrede over reglerne. For før i tiden var det således, at der blev opsat skilte, hvis færden på isen var forbudt.

I dag er det dog omvendt. Nu gælder det, at man først må færdes på isen, hvis kommunen har sat skilt op.

Følger man ikke reglerne er det ikke kun livsfarligt, det er også ulovligt. Det kan også koste op til 1.000 kroner i bøde, hvis man færdes ulovligt på isen, lyder det fra Helle Holsøem som er centerchef i Københavns Kommune ifølge TV2.

Københavns Politi rykkede så sent som i nat ud til Christianshavn, hvor en person var faldet igennem isen og ned i det iskolde vand. Personen overlevede, men ifølge Københavns Politi viser det, hvor farlig isen kan være.

Ser du en, som er faldet igennem isen, skal du ringe 112 med det samme.

Nedenfor ses et gammelt opslag fra Nordsjællands Politi, som advarer med bødestraf for ulovlig færden på isen.