Lyt til artiklen

Hans Jørgen Bonnichsen har ikke længere lyst til at være en del af partiet Venstre, efter Folketinget - med Venstre i spidsen - tirsdag vedtog asylstramninger.

På sin Facebook-side fortæller den tidligere chef for Politiets Efterretningstjeneste, PET, at han ikke længere kan identificere sig med partiets nuværende holdninger. Derfor vælger han at springe ud af den varme gryde.

»12 gradvise asylstramninger har regeringen gennemført i sin korte levetid senest for få minutter siden.«

»Men da blev temperaturen for høj, og jeg besluttede mig for at hoppe ud af gryden, inden jeg identificeres med disse holdninger og mit liberale menneskesyn koges til døde,« skriver han på sin Facebook-side.

Over for BT uddyber Hans Jørgen Bonnichsen sine poetiske ord om den kogende gryde.

Her erkender han, at det har været en svær beslutning at melde sig ud af Venstre, men at den har været undervejs længe. Tirsdagens vedtagelse af asylstramninger var blot dråben, der fik bægeret til at flyde over.

»På et tidspunkt går man ind i en dødssituation i forhold til det liberale menneskesyn frisind, som jeg har. Det var ellers det, som i hvert fald karakteriserede Venstre, da jeg for 10-15 år siden meldte mig ind i partiet.

»Med den udvikling, der har været gennem den seneste tid, så er temperaturen efterhånden blevet så høj. Og af frygt for, at jeg bliver identificeret med det, så er jeg nødt til sige, 'nu er det nok',« siger den tidligere PET-chef til bt.dk

Hans Jørgen Bonnichsen har ikke ummidelbart tænkt sig at melde sin ind i et andet politisk parti.