Fie Laursens blev model for Miinto.dk efter hun stod frem som mobbeoffer på tv.
Fie Laursens blev model for Miinto.dk efter hun stod frem som mobbeoffer på tv.
Cyber-mobber kalder mobbeoffer for 'en opmærksomhedsluder.'

Når skolepiger står frem i medierne og fortæller, hvordan de bliver mobbet, er det ok at blive ved med at mobbe.

Den tankegang er tilsyneladende logikken blandt en gruppe unge, som på nettet opretter hadegrupper, hvor de chikanerer jævnaldrende. Ene og alene af den grund, at de pågældende piger står frem i medierne.

Tirsdag aften fortalte en anonym 16-årige skoleelev i TV2 Nyhederne om, hvorfor han bliver ved med at mobbe, selv om han ved, at ofrene lider og har selvmordstanker.

- Hvis hun har lyst til at begå selvmord. Fint med mig. Jeg er ligeglad. Det er ikke mit problem, sagde fyren, der på nettet går under navnet "Cakepie".

Fie


US-CANADA-BULLYING-TODD


Pigen, han hentyder til, er den jævnaldrende Fie Laursen, som både på tv og på nettet har fortalt om, hvordan hun bliver mobbet. Men Fies åbenhed har tilsyneladende kun gjort problemet større. I hvert fald er der de seneste dage kommet to nye hadegrupper på Facebook, og tilsammen fik de to grupper lynhurtigt mere end 200 tilkendegivelser fra folk, der synes godt om grupperne.

Debatten om unges opførsel og tone på nettet er eksploderet efter, at den canadiske skoleelev Amanda Todd i sidste uge tog sit eget liv efter, at hun offentlig havde fortalt om, hvordan hun blev forfulgt på nettet.

En af personerne bag internet-mobningen, den 16-årige skoleelev og internet­bruger "Cakepie", fortalte om hadegrupper og internet-mobning på TV 2 tirsdag aften.

- Jeg vil ikke sige, at min side mod Fie Laursen er provokerende. Vi er blot uenige i den måde, hun opfører sig på på tv. Det ser jeg ikke noget problem i, sagde han blandt andet.

- Jeg har ikke lagt noget ud på nettet, der kan gøre hende værre ude i samfundet, end hun er i forvejen. Det er der ingen, der har gjort. Hun kan bare lade være med at være en opmærksomhedsluder. Hun er en kendis. Hun er ikke en person, argumenterede han.

Mobningen af den canadiske pige Amanda Todd fortsætter selv efter hendes død. Om hende sagde 'Cakepie':

- Vi truer hende ikke. Vi gør blot grin med den måde, hun har valgt at begå selvmord på. Det ser jeg ikke noget problem i. Hun var en kendis. Hun valgte at gøre noget, der var meget egoistisk i forhold til sin familie: At begå selvmord.

På spørgsmålet om, hvad der kan få cyber-mobberen til at stoppe, svarer han:

- Politiet! Eller at jeg bliver skudt!

Men inden det kommer så vidt, har han åbenbart tænkt sig at blive ved med at skrive sine indlæg.

- Vi lever i et land, hvor etik er større end fornuft. Jeg synes, mennesker skal have lov at gøre, hvad de har lyst til. Hun er en kendis. Man skal have lov til at gøre grin med folk.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.