Politikere raser over at imam med kontroversielle synspunkter taler på Nørrebro

Bøsser skal dø.

Sådan lyder et af de utrolige synspunkter fra en amerikansk imam, Sheik Khalid Yasin, som i aften skal tale i Korsgadehallen på Nørrebro.

Hans foredrag handler om hvordan unge med indvandrerbaggrund kommer ud af banderne og i stedet bliver bevidste muslimer.

Men han mener også at bøsser skal dø og at det er i orden at tæve sin kone.

Under et interview i Australien for nylig sagde han:

- Straffen for homoseksualitet er døden. Det undskylder vi ikke. Det er ikke vores lov, det er Koranen.

Holdningerne får politikerne til at rase mod hans optræden.

Enhedslistens medlem af Københavns borgerrepræsentation Jaleh Tavakoli, der selv er iransk flygtning, tager skarp afstand fra arrangementet, der er arrangeret af organisationen Viden om Islam.

Arrangementet der har titlen "From Gang Member to conscious muslim" har til formål at få unge ud af kriminalitet og bandekrig. Men Khalid Yasin er kendt for rabiate udtalelser om dødsstraf til homoseksuelle, og om muslimske mænds ret til at slå deres koner. Desuden mener han at både AIDS-epedimien  og terrorangrebet 11. september er amerikanske sammensværgelser. - Det er en god idé at forsøge at få unge på Nørrebro væk fra banderne. Men et arrangement med en person med ekstreme holdninger om homoseksuelle og kvinder er bestemt ikke nogen god løsning, siger Jaleh Tavakoli.  - Jeg væmmes over Khalid Yasins holdninger. Jeg ved ikke, om arrangørerne kender til sheikens rabiate udtalelser, men hvis de gør det, så synes jeg, det er mærkeligt at invitere ham til Danmark, siger han. Jaleh Tavakoli er også bekymret over, at der er et adressesammenfald mellem arrangørerne og det social projekt Nørrebronx, som modtager støtte fra Københavns Kommunes kulturforvaltning. - Det er ærgerligt og problematisk, hvis der sker en sammenblanding mellem et godt stykke socialt arbejde, som støttes af kommunen og så en forening, der inviterer en person som Yasin. Det bør der ikke være, siger han Socialdemokraterne kræver også en undersøgelse af, om der er brugt kommunale penge til aftenens arrangementet.

- Den her imams holdninger er helt klart noget, som Københavns Kommune tager afstand fra. Det virker helt i hegnet, at en person med den slags holdninger skal virke som et forbillede for de unge mennesker, og vi ønsker på ingen måde at støtte den slags, siger Mette Reissmann, politisk ordfører for S på Rådhuset, til berlingske.dk.. Mødet med Khalid Yasin, hvor ca. 200 unge muslimer allerede har tilmeldt sig, er arrangeret af Viden Om Islam (VIOMIS), der oplyser unge muslimer om islam på gadeplan. En af frontfigurerne i VIOMIS er Khalid Alsubeihi, der samtidig er formand for forening Nørrebronx, der arrangerer ungdomsklub og sportsaktiviteter for unge på Nørrebro. Nørrebronx får i år 1,2 mio. kr. i offentlig støtte fra Københavns Kommune, og Nørrebronx holder til i Rantzausgade 23D – samme adresse som VIOMIS.

På Korsgadehallens hjemmeside og i den invitation, Khalid Alsubeihi har sendt ud om aftenens arrangement, står Nørrebronx og VIOMIS som fælles afsendere og arrangører af mødet med Khalid Yasin. Og Korsgadehallen oplyser, at aftenens arrangement er booket af Nørrebronx. : Khalid Alsubehi forsikrer over for Berlingske Tidende, at Nørrebronx penge ikke går til arrangementet i aften, men han erkender og beklager, at han har blandet sine kasketter sammen i invitationen til imam-mødet.