Udsigten til at skulle færdiggøre sin kandidatgrad i erhvervsøkonomi til februar kan Shalik Ram Bhattarai nu kigge langt efter. Udlændingestyrelsen har nemlig besluttet at udvise ham, da han har arbejdet for meget for at kunne finansiere sine studier, sig selv og sin familie.

Derfor skal han forlade Danmark senest 7. januar 2016.

I februar skulle han ellers forsvare sit speciale og ville efterfølgende forhåbentlig kunne skrive den erhvervsøkonom-titel på sit cv, som han har brugt de sidste otte år i Danmark på at få.

Siden 28-årige Shalik Ram Bhattarai kom fra Nepal til Danmark i 2007 for at studere, er han blevet gift og fået en lille dreng.

For at kunne finansiere sine studier, som har kostet cirka 30.000 kr. per semester, og samtidigt forsørge sin familie, har den unge mand imidlertid set sig nødsaget arbejde mere end de tilladte 15 timer om ugen som køkkenmedarbejder.

Shalik Ram Bhattarai fortæller, at det først gik op for ham, at det ikke var tilladt at arbejde mere end 15 timer ved siden af sit studie, da en af hans venner gjorde ham opmærksom på det.

»Jeg har ganske enkelt ikke været opmærksom på det, og det ærgrer mig simpelthen bare så meget i dag. Jeg stoppede selvfølgelig i samme øjeblik jeg fandt ud af det. Derefter betalte jeg den bøde, som jeg fik og henvendte mig af samme omgang skriftligt, hvor jeg undskyldte og lovede, det aldrig ville ske igen,« fortæller Shalik Ram Bhatarrai.

Frygter for sin søn

Shalik Ram Bhattarai står til at miste de penge han har brugt på sin kandidatuddannelse, hvis ikke han kan færdiggøre den. Det er nemlig ikke muligt for ham at få pengene igen, selvom han ikke får sit bevis.

Det er dog ikke pengene, som ærgrer Shalik Ram Bhattarai mest:

»Jeg så gerne, at Danmark blev mit hjem. Her er gode muligheder for uddannelse og arbejde, og så er det her, min familie og jeg har alle vores venner og hele vores netværk,« siger Shalik Ram Bhattarai og fortsætter:

»Jeg er mest bange for min søns fremtid. Han går i vuggestue nu og klarer sig rigtig godt. Danmark er alt, han kender til, og han vil aldrig kunne få et liv i Nepal, der vil være lige så godt som i Danmark.«

Sean Ram Bhattarai er Shalik og konen Ritas 3-årige søn. Han er født og opvokset i Danmark.
Sean Ram Bhattarai er Shalik og konen Ritas 3-årige søn. Han er født og opvokset i Danmark.
Vis mere

Giver ikke drømmen om Danmark op

Trods beskeden om sin forestående udvisning giver Shalik Ram Bhattarai ikke op.

Han arbejder hårdt på sit speciale, som skal afleveres den fjerde januar, selvom han ser ud til ikke at få mulighed for at forsvare det. Syddansk Universitet har nemlig afvist at rykke hans forsvar frem, da der i så fald ikke vil være tid nok til at gennemgå hans arbejde ordentligt.

Desuden har Shalik Ram Bhattarai kontaktet en advokat, som skal hjælpe ham med at udfærdige en klage over afgørelsen. Målet er klart for ham:

»Mit håb er, at jeg kan få lov at blive i landet og i sidste ende få min permanente opholdstilladelse. Jeg vil gerne bo og arbejde i Danmark. Jeg ønsker at leve i Danmark sammen med min familie.«