Folkeskolen på Nørrebro er ikke længere »folkets skole«, advarer professor.

Forældrene på Indre Nørrebro i København sender knapt hvert andet barn i privatskole, viser tal fra Københavns Kommune, der dækker over Blågårds Skoles distrikt. Det skriver Information.

- Det er forfærdeligt. Et utroligt alvorligt problem for folkeskolen. Ja, vi må jo konstatere, at der på Nørrebro ikke længere er tale om folkets skole, siger professor i pædagogik ved Aarhus Universitet, Niels Egelund, til Information.

Det er de ressourcestærke børn, der bliver sendt på privatskole, og det svækker folkeskolens position i kampen for at give alle børn lige muligheder, mener professoren.

- Det positive kammeratskab udebliver, når der ikke længere er et tilstrækkeligt antal børn i klassen, der kan hæve det generelle niveau, siger han.

To tredjedele af eleverne på Blågård Skole er tosprogede, mens blot en tredjedel af børnene i resten af skoledistriktet er tosprogede. Københavns Kommune ændrede for nylig skoledistrikterne, så flere elever fra ressourcestærke familier fra næste år bliver ført over i Blågård Skoles distrikt. Mange af de berørte forældre har protesteret.

Børne- og ungdomsborgmester Anne Vang (S) anerkender problemerne på Nørrebro, men tilføjer, at tæskene til Blågård Skole i medierne ikke altid er berettigede.

- Det har uden tvivl gjort en del lokale forældre utrygge ved at vælge skolen til. Det er ærgerligt, for Blågård Skole er inde i en god udvikling med højt kvalificerede medarbejdere og forældre, som er glade for skolen og engagerer sig i den, siger Anne Vang til Information.