____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det har tilsyneladende vakt forargelse, at et af landets største hospitaler, Hvidovre Hospital, kun serverer oksekød, der er slagtet efter muslimske forskrifter, og derfor endte hospitalet i dag på forsiden af Ekstra Bladet.

Men det undrer vicedirektør Torben Mogensen på Hvidovre Hospital sig over, for den slags kød indførte hospitalet for mange år siden, fortæller han til BT.



- Det gjorde vi, dengang vi indførte et menukort til patienterne for otte-ti år siden. Kokkene mente, at det var bedre kød, og godt kød til en god pris. Vi har ikke haft behov for at ændre det, da patienterne ikke har klaget. Desuden laver vi mad til 500-600 personer om dagen, og hvis vi skulle have mad til begge slags patienter, så ville en unødvendig besværliggørelse for os, fortæller Torben Mogensen til BT.



At kødet er blevet halal-slagtet betyder, at kvæget er blevet slået bevidstløs på slagteriet, hvorefter det afblødes ved at få skåret halsen over, mens der i forbindelse med slagtningen lyder den muslimske velsignelse 'I Guds navn, Allah er den største' (Bismillah, Allahu Akbar, red.).

Torben Mogensen oplyser, patienter, som ikke ønsker halal-slagtet oksekød i stedet kan få svinekød, fisk eller vegetarmad.

Hospitalet har også kylling, men da al kylling i Danmark ifølge Fødevarestyrelsen er halal-slagtet, så er det ikke en mulighed for netop de patienter.

Hvidovre Hospital behandler cirka 65.000 indlæggelser årligt, oplyser hospitalet.Tryk her for at se Hvidovre Hospitals sommermenu: