Jægersoldat dræbt. En dansk jægersoldat blev natten til torsdag dræbt af en sprængladning under patrulje med sin gruppe Task Force 7 i Upper Geresk Valley i Afghanistan. Jægerkorpset hører til på Flyvestation Aalborg hvor der blev flaget på halvt og en elektronisk meddelelse mødte de ansatte der mødte på arbejde torsdag. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2013)
Jægersoldat dræbt. En dansk jægersoldat blev natten til torsdag dræbt af en sprængladning under patrulje med sin gruppe Task Force 7 i Upper Geresk Valley i Afghanistan. Jægerkorpset hører til på Flyvestation Aalborg hvor der blev flaget på halvt og en elektronisk meddelelse mødte de ansatte der mødte på arbejde torsdag. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2013) Foto: Henning Bagger
Forsvaret er gået i gang med en minutiøs gennemgang af den operation i Afghanistan, der ledte til en dansk jægersoldats død onsdag aften kort før midnat. 
 
- Det er meget sparsomt, hvad vi ved på nuværende tidspunkt, men vi er gået i gang med at gennemgå hele operationen og alle dens faser minutiøst, for at se om vi gjorde, hvad vi skulle, siger Jens Riis, der er afdelingenschef for internationale operation ved Hærens Operative Kommando. 

Man ved dog, at soldaten var en del af specialstyrkeenheden Task Force 7, og at han til fods var ved at løse en opgave i Upper Gereshk Valley nordøst for Gereshk i Helmand Provinsen sammen med den lokale specialpolitistyrke, da han blev ramt af en eksplosion.

- Vi ved, at de skulle lave en ransagning af en compound, altså en gård, og at det er mens de er omkring gården, at en sprængladning detonerer. Vi formoder, at der er tale om en improviseret sprængladning, altså en vejsidebombe af en slags, men vi ved det endnu ikke, og vi ved heller ikke hvor afghanerne var i forhold til danskerne, og det er vi også ved at få undersøgt, siger han. 

Den danske soldat blev efter hændelsen fløjet med helikopter til felthospitalet i Camp Bastion, men onsdag klokken 23.42 dansk tid afgik han ved døden. Soldaten er den første faldne under en mission i Jægerkorpsets historie. Soldatens navn forventes offentliggjort senere i dag, oplyser Forsvarskommandoen.  
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.