På baggrund af dokumentaren »Adoptionens pris« om en ulykkelig adoption af to børn fra Etiopien, fastslår socialminister Karen Hækkerup, at Danmark ikke længere vil bruge det børnehjem, børnene kommer fra.

TV 2-dokumentaren »Adoptionens pris« om den ulykkelige adoption af det etiopiske søskendepar Masho på fire år og Roba på to får nu socialminister Karen Hækkerup (S) til at fastslå, at der ikke længere skal adopteres børn fra det børnehjem i Etiopien, som de to børn kommer fra.Det danske adoptionsbureau DanAdopt og børnehjemmet Enat Alem overtaler i dokumentaren et etiopisk forældrepar til at bortadoptere deres to børn til at dansk par, og adoptionen ender især dårligt for pigen Masho, der bliver anbragt på et dansk børnehjem efter noget tid i Danmark.

- Vi har ændret reglerne generelt vedrørende Etiopien, bruger ikke længere det børnehjem, de (Masho og Roba, red.) kom fra og er ved at undersøge, om børnekonventionen blev brudt. Det er alvorlige anklager Amnesty kommer med i forhold til DanAdopt. Og det skal naturligvis undersøges. Og så skal jeg finde ud af, hvad man kan gøre nu. Jeg er altså på sagen. Det var en meget bevægende film, skriver socialministeren på sin Facebook-profil.

Hun kalder samtidig filmen for »frygtelig hjerteskærende«.

Hele forløbet kritiseres voldsomt fra flere sider, og Amnesty International vurderer, at FNs børnekonvention er blevet overtrådt. Derfor vil Karen Hækkerup nu have undersøgt, om der er flere adoptioner, hvis forløb er ligeså kritisabelt, for det har Amnesty vurderet, at der med stor sandsynlighed er.

- Det skal undersøges til bunds. Vi skal aldrig nogensinde modtage børn til adoption i Danmark, som ikke er afgivet på de rigtige betingelser. Der ligger en tragedie bag, hver gang et barn adopteres bort, og netop derfor skal man være sikker på hver gang, at børnekonventionen er overholdt, sagde hun til Politiken mandag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.