En hacker-gruppe har angiveligt skaffet sig adgang til flere millioner Apple-konti, og truer nu it-giganten med at slette indhold på flere hundrede millioner iPhones, hvis ikke Apple betaler dem.

Det skriver finansmediet Fortune.

Allerede tirsdag skrev Vice-bloggen Motherboard om hackergruppen, der kalder sig selv 'Turkish Crime Family', og angiveligt har adgang til 559 millioner Apple-konti. Det inkluderer blandt andet email-konti, og iCloud-konti.

Hackergruppen kræver en løsesum på omkring en halv million danske kroner betalt i den digitale enhed bitcoins - eller alternativt iTunes-gavekort for 700.000 kroner - hvis ikke gruppen skal slette alt indhold på de iPhones, den angiveligt har adgang til.

Det vil betyde, at flere hundrede millioner mister både beskeder, billeder og alt andet indhold på deres telefon.

'Turkish Crime Family' har krævet, at betalingen fra Apples side skal falde senest den 7. april.

Apple selv har ikke bekræftet autenciteten af de oplysninger, hackergruppen angiveligt har, men en talsmand for Apple fortæller, at et hack ikke har fundet sted.

'Der har ikke været noget sikkerhedsbrud på nogle af Apples systemer, herunder iCloud og Apple ID,' skriver Apple-talsmanden i en e-mail til Fortune og tilføjer:

'Den påståede liste over e-mail adresser og adgangskoder synes at være blevet opnået fra tidligere kompromitterede tredjeparts-tjenester.'

Ifølge Fortune skulle en del af den data, hackerne angiveligt har adgang til, matche de konti, der blev lækket i det store LinkedIn-hack, som skete i 2012, men som offentligheden først blev bekendt med sidste år.

Hvorvidt hackergruppen blot bluffer eller rent faktisk har adgang til de data, gruppen hævder, er ifølge Fortune svært at vurdere. Hackere bruger ifølge mediet ofte samme data igen, og det er almindeligt for hackere at gå ud i medierne med deres krav for at larme ekstra meget - også selvom truslerne i virkeligheden er tomme.

Omvendt fortæller Apple ikke meget om de skridt, man nu tager for at forhindre, at millioner af iPhone-ejere får slettet al data.

Talsmanden for Apple forklarer dog, at man aktivt overvåger for at forhindre uautoriseret adgang til brugerkonti - og desuden er et samarbejde med myndighederne i gang for at identificere de kriminelle, der må være involveret.

Samtidig opfordrer Apple sine brugere til altid at være beskyttet af stærke passwords og aldrig bruge de samme passwords flere steder.