13 hårdt sårede libyere er netop landet i Københavns Lufthavn.

Efter aftale den libyske overgangsregering har Danmark indvilliget i at modtage op til 50 hårdt sårede libyere, som landet ikke selv kan behandle.

Otte ambulancer har kørt patienterne videre til Rigshospitalet og Odense Universitetshospital. Rigshospitalet har valgt, at 'deres' fire patienter i første omgang bliver indlagt på Hvidovre Hospital, hvor det har en særlig infektionsmedicinsk afdeling, hvor man kan afskærme libyere fra andre patienter.

SE BILLEDERNE: Her ankommer de hårdt sårede libyere til København

De resterende fem patienterne bliver fløjet videre til Århus Lufthavn, hvorefter de skal indlægges på Aarhus Universitetshospital.

Ledende overlæge på Ortopædkirurgisk Afdeling på Odense Universitetshospital, Niels Dieter Röck, forklarer til bt.dk, at det skal have patienter med skader på bevægeapparatet.

- Vi får tre mænd og en kvinde, der alle er yngre mennesker. Det drejer sig om skader på bl.a. benene og brækkede lemmer efter skud, som vi skal behandle, siger han.

Tidligere har der været bekymring for, at libyere kunne være smittebærer af resistente bakterier, som vi ikke har i Danmark. Derfor har alle tre sygehuse - også Odense - valgt at isolere libyerne fra andre patienter.

-  Det adskiller sig egentlig ikke fra, hvis vi modtager en sårede dansker, der har været på ferie i f.eks. Thailand. Der isolerer vi også patienten, indtil vi ved, hvilke bakterier som de evt. bærer rundt på. Det betyder, at vi har valgt, at de fire libyere er på et særligt afsnit, som vi bruger til isolering af patienter, siger Niels Dieter Röck til bt.dk

Skaderne hos de andre libyere drejer sig bl.a. også om fragmentationsskader og skader efter skud. Der skulle desuden være et par børn blandt libyerne, der ankom kort efter kl.17 tirsdag til Københavns Lufthavn.

Det er Libyen selv, der betaler for behandlingen af deres borgere.

SE BILLEDERNE: Her ankommer de hårdt sårede libyere til København