Susanne Damsgaard tabte mælet, da hun læste sin skatteafgørelse.

Efter at hun som uskyldig skatteborger var blevet jagtet som en forbryder af Skat i mere end et år, blev hun pure frikendt den 24. april 2013.

Men i afgørelsen, der ganske vist var en juridisk frifindelse, fortsætter Skat deres mistænkeliggørelse af Susanne Damsgaard og kalder blandt andet hendes familieforhold for ’ikke almindelig(e)’.

Skat opfordrer hende desuden til i fremtiden at kunne dokumentere transaktioner, der går hele syv år tilbage.

Som BT kunne fortælle i går, handlede Susanne Damsgaards skattesag om, hvorvidt hun havde hjulpet sin eksmand med bedrageri. Og selv om Susanne Damsgaard blot var sigtet, forhindrede det ikke Skat i to gange undervejs i sagsforløbet - fra december 2011 til april 2013 - at tage kontakt til hendes arbejdspladser for at fortælle om deres alvorlige mistanke mod Susanne Damsgaard. I det ene tilfælde kostede det Susanne Damsgaard en fyring.

Men i den 13-sider lange afgørelse, som BT er i besiddelse af, er der ingen antydninger af, at Skat skulle være flove over at have jagtet en uskyldig skatteborger.

Derimod får Susanne Damsgaard en lektion af Skats sagsbehandler i, hvorledes almindelige familie opfører sig. Skat skriver blandt andet, at man anser det for ’ualmindeligt’ det omfang, hun har lånt penge ud til sin nærtstående familie, heriblandt sine børn.

Skat har desuden en mening om, hvor ofte man skal låne et fordelskort til en indkøbsforening ud:

’Skat finder det heller ikke almindeligt, at man udlåner sit fordelskort til indkøbsforeningen Forbrugsforeningen i det omfang, som er sket,’ står der.

Susanne Damsgaard opfatter Skats indblanding i hendes families økonomi som en hån:

- Jeg holder styr på min datters økonomi. Hun har ADHD, og det er en beslutning, vi har taget sammen. Jeg har svært ved at se, hvorfor Skat skal blande sig i vores økonomi, siger Susanne Damsgaard, der også undrer sig over, at afgørelsen kritiserer hende for et låne sit kort til Forbrugsforeningen ud til sin nære familie.

Både eksperter og politikere var i går rystet over den behandling, som Skat havde givet Susanne Damsgaard. En behandling, som blev sammenlignet med et ’justitsmord’ og kaldt for ’bøllemetoder’.

Men på trods af Skats anklager ikke holdt vand, antyder man i afgørelsen, at man sagtens kunne have beskattet hende, hvis man i Skat havde haft lyst.

Skat skriver således, at ’Skat (har) valgt ikke at foretage beskatning', ’på trods af’, at indsætninger på hendes bankbog foretaget af blandt andet hendes søster og børn ikke anses som almindeligt.

Skat runder af med en sidste opsang:

’Du opfordres til i fremtiden at kunne dokumentere udlån og indbetalinger på disse konti.’

Skat henviser til perioden fra 2006 til 2011.