Kan du huske dengang du gik i gymnasium? Det var nok ikke alt du lavede i timerne som tålte offentlighedens lys. Men hvis du er gymnasieelev, kan du nu risikere at få dine dumheder udstillet online.

For lærerne har fået en Facebook side, hvor de beskriver elevernes mindre kløgtige bedrifter i timerne. Og der er ikke så få af dem.

På Facebook-siden skriver lærerne om deres elevers mindre stolte stunder. Det er alt fra mindre intelligente kommentarer i timerne, sjove prøvebesvarelser til elevers uvidenhed om historie, geografi og generelle dumheder.


LÆS OGSÅ:


Alle der skriver i gruppen holder deres elever anonyme, ved ikke at skrive navn, men blot at beskrive den givne episode eller forklare om fejl og misforståelser.

Blandt andet skriver en lærer følgende:

'skulle afstemme reaktionsskemaet for fotosyntesen og gik i stå foran carbondioxid. En dreng ville hjælpe hende og sagde: "Det er noget teenagere tænker meget på". Hun svarede: "jammen... sko er da ikke et tal!"

En anden lærer beskriver hvor flittig en elev i 1. g faktisk kan være.

- jeg må more mig kosteligt over, at en 1.g pige i løbet af én observeret lektion har købt to bh'er, en nederdel og en jakke på nettet, opdateret sin status på facebook to gange, chattet, set billeder fra weekendens fest, planlagt en ny og inviteret til den, sms'et, set venindens feriebilleder, tjekket mail, surfet på billeder af assorterede nøgne fyre, klippet sine negle, spillet Mujafa Spillet, sat sit hår og faldet i søvn.


LÆS OGSÅ:Det sker også ind imellem at eleverne snyder med deres afleveringer. Det er bare ikke altid det bliver gjort lige elegant.

'... der sagde, at det var hendes fætter, der havde skrevet stilen - "Ja, ok", sagde jeg, "Men så har din fætter kopieret den fra studieportalen!".

Sidder du nu som elev på et gymnasie og tænker, at det er voldsomt uretfærdigt, så har du skam også chancen for at dele dine sjove og absurdte oplevelser med din lære på Facebook. For eleverne har præcis det samme om deres lærere.

Hvis du har en god historie om din elev, kan du klikke her og skrive løs.

Og hvis du er en elev, der vil dele en god historie om din lærer, så kan du klikke her

Er det ok, at lærerne skriver om eleverne på Facebook?
  Deltag i debatten herunder.

Andre læser også