Tusindvis tvinges nu til at installere Windows 10, hvis du altså har en ældre version af Windows på din computer. Det sker, når du takker ja til at opdatere din computer. Men vil du af den ene eller anden årsag ikke installere det nye styresystem, så læs med her.

Microsoft har valgt en mere aggressiv tilgang, hvor de nærmest tvinger folk til at opgradere styresystemet. Når beskeden tikker ind på din computer, kan du ikke undgå den ved at klikke på det velkendte kryds (X) op i hjørnet. Gør man det, begynder opdateringen nemlig alligevel.

Men du kan nemt undgå den nye opdatering. Du skal blot trykke på 'Click here to change upgrade schedule or cancel scheduled upgrade' i stedet for X.

Foto: Youtube
Vis mere

Her skal man fravælge opdateringen af Windows 10.

Gennem det seneste år har Windows-brugere kvit og frit kunne hente og installere styresystemet Windows 10. Det tilbud udløber den 29. juni, hvor en såkaldt Home-udgave af det nye Windows vil koste 999 kr.

Grunden til at vælge det nye styresystem fra kan være mange, men ifølge chefredaktør på sitet mobil.nu Steen Jørgensen kan den ’aggressive’ tilgang til det nye styresystem skabe problemer for især de ældre pc-brugere.

»Ældre kan selvfølgelig have svært ved lige pludselig at skulle forholde sig til et nyt system, som de måske gerne havde været foruden. Og mange har måske været glade for at bruge et ældre system, som eksempelvis Windows 7,« siger Steen Jørgensen.

Hos Microsoft mener de ikke, at det nye Windows 10 bliver presset ned over hovedet på danske pc-brugere, da det blot er en ’anbefalet opdatering’ fra den amerikanske it-gigants side. Det oplyser divisionschef hos Microsoft Danmark Martin Thorning i et skriftligt svar til BT.

»Vi har på nuværende tidspunkt ændret Windows 10 til en anbefalet opdatering, som bliver rullet ud gennem Windows Update. Windows 10 er det mest sikre operativsystem, og der er i Danmark flere, der bruger Windows 10 i dag, end noget andet operativsystem, skriver Martin Thorning.

Divisionschefen understreger samtidig, at det nye styresystem godt kan vælges fra.

»Man modtager påmindelser og kan til enhver tid proaktivt slå anbefalet opdatering fra, eller fortryde og gå tilbage inden for 30 dage, hvis man ikke får en god oplevelse med Windows 10. Man kan også ringe til vores support, hvis man har behov for hjælp,« oplyser divisionschefen til BT.

Hvis opdateringen først går i gang, kan man fortsat vende tilbage til sit gamle styresystem, hvad enten det er Windows 7 eller 8, men dog kun i en periode på 30 dage.

Det gør du sådan her:

- Klik på 'Start' (Windows-ikonet i venstre hjørne)
- Klik på 'Indstillinger' (Settings)
- Klik på 'Opdateringer og sikkerhed' (Update & security)
- Klik på 'Gendannelse' (Recovery)
- Klik på 'Start' (Get started) under fanen 'Gå tilbage til Windows 7 (Go back to windows 7)
- Følg instruktionerne på skærmen

Du kan også se en gennemgang i videoen her.