Vil du se guldregn, sølvfontæner eller komethaler? Eller er du vil med de største brag og knasende knitren? Mulighederne - og priserne - er mange, når det handler om at skyde det nye år ind. Læs med her, inden du fyrer alle pengene af på nytårskrudtet.

Batterierne går som varmt brød hos fyrværkeri-forhandlerne, og sammen med professionel fyrværker Peter Jacobsen har B.T. testet et hav af de batterier, der er i butikkerne i disse dage.

Fyrværker Peter Jacobsen er ikke i tvivl om, hvad batteriets store succes skyldes:

- Der er ingen tvivl om, at batterier generelt giver mest fyrværkeri for pengene. Batterier er ofte hele festfyrværkerier i sig selv, og sådan skal det også være nytårsaften,siger Peter Jacobsen, som står for dette års test af fyrværkeri i B.T.

Batterier må nemlig indeholde over 10 gange så meget krudt som i en almindelig raket, der ikke må overskride grænsen på 75 gram krudt.

Det betyder altså, at der er mere knald på batteriet. Ifølge Peter Jacobsen er det dog ikke altid mængden af krudt, der afgør helhedsindtrykket.

Hvis det står til Peter Jacobsen, er valget nemlig klart:

- Det enkelte batteri må gerne have varierende effekter og et temposkift, der fører frem til en finale med knald på.

Peter Jacobsen minder om noget andet, der også hører sig til ved midnatstide på årets sidste dag:

- Jeg vil nu nødigt undvære raketter nytårsaften. Der er noget særligt over lyden og synet af en raket, der stiger til vejs. Det er også en slags tradition, siger han.

FØLG LINKET ØVERST I ARTIKLEN OG SE DOMMEN OVER FYRVÆRKERIET - ELLER KLIK HER (tryk på fuldskærmsvisning, når billedserien åbner, for den bedste visning)