En gruppe, der kalder sig Globale Grønne Græsrødder, har hældt 100 liter sort maling ud over Operaen i protest mod 'Mærsk Mckinney Møllers klimasynder'. Heldigvis er det bare i Photoshop. Se, det er klimabevidst protest.

'Hærværket' skulle i følge gruppens pressemeddelelse være sket tidligt lørdag morgen. Men enten kunne 'rødderne' ikke få øjne og lå trygt og samlede kræfter til dagens store demonstration, eller også er der simpelthen tale om noget så hæderligt som miljøbevidste klimaaktivister, der ikke laver rigtigt grafittihærværk, der kræver masser af kemi at få fjernet.
 
Begrundelsen for hærværket er, at  'Operaen er opført af Mærsk Mc-Kinney Møller, der er landets største CO2 udleder og klima synder.'

- Et kæmpe flertal af verdens befolkning går ind for langt mere ambitiøse klimamål end hvad verdens ledere foreslår. At vores uduelige ledere ikke er mere ambitiøse skyldes at de er i lommen på oligarker som Mærsk Mc-Kinney Møller. Dette obstruerer den demokratiske proces og undergraver vores samfund. Derfor må der reageres på omgående, lyder budskabet i pressemeddelelsen.

bt.dk. har ved selvsyn set, at Operaen står fin og poleret på sin plads på Holmen, som hr. Møller bestemte det. Heller ikke politiet havde hørt om 'hærværket'.